Характеристика типів закладів ресторанного господарства

Додано: 26 жовтня 2021
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 1363 рази
26 запитань
Запитання 1

Дайте визначення повносервісному закладу ресторанного господарства

варіанти відповідей

Заклад ресторанного господарства, продукцію та послуги в якому може одержати будь-який споживач.

Заклад ресторанного господарства, продукцію та послуги в якому може одержати певний контингент споживачів.

Різновид закладу ресторанного господарства з обслуговуванням офіціантами та значною часткою фірмових та замовних страв і (або) напоїв у продукції власного виробництва.

Різновид закладу ресторанного господарства, де застосовують метод самообслуговування і пропонують обмежений асортимент продукції, що прискорює процес обслуговування. 

Запитання 2

Дайте визначення закладу ресторанного господарства - клубу.

варіанти відповідей

Комплекс закладів ресторанного господарства швидкого обслуговування, що мають загальну торговельну залу.

Різновид закладу ресторанного господарства, де застосовують метод самообслуговування і пропонують широкий асортимент продукції, що прискорює процес обслуговування.

Заклад ресторанного господарства, що спеціалізується на приготуванні страв з овочів та борошна.

Різновид закладу ресторанного господарства, що об'єднує споживачів за інтересами та особливостями смаків.

Запитання 3

Дайте визначення поняття "ресторан"

варіанти відповідей

Заклад ресторанного господарства з різноманітним асортимент продукції власного виробництва й закупних товарів, високим рівнем обслуговування і комфорту у поєднанні з організуванням відпочинку й дозвілля споживачів.

Різновид закладу ресторанного господарства, де застосовують метод самообслуговування і пропонують дієтичне харчування.

Заклад ресторанного господарства самообслуговування, де переважає асортимент гарячих і холодних закусок, страв нескладного приготування, призначений для швидкого обслуговування споживачів.

Заклад ресторанного господарства для обслуговування певного контингенту споживачів із різноманітним асортиментом продукції власного виробництва і закупних товарів, в якому страви можуть подавати у вигляді скомплектованих раціонів харчування.

Запитання 4

Який заклад ресторанного господарства є різновидом кафе, основним асортиментом якого є кава?

варіанти відповідей

Піцерія.

Фітобар.

Кав'ярня.

Бульйонна.

Запитання 5

Дайте визначення поняття "кафе".

варіанти відповідей

Заклад ресторанного господарства самообслуговування з асортиментом страв складного приготування і напоїв, торговельна зала якого обладнана торговельно-технологічним устаткуванням, призначеним для роздавання їжі. 

Заклад ресторанного господарства, призначений для централізованого приготування і постачання готової їжі для споживання у різних місцях.

Заклад ресторанного господарства, в якому алкогольні, безалкогольні, змішані напої та страви до них і закупні товари продають через барну стойку.

Заклад ресторанного господарства із широким асортиментом страв нескладного приготування, кондитерських виробів і напої, в якому застосовують самообслуговування або обслуговування офіціантами.

Запитання 6

Дайте визначення поняття "їдальня". 

варіанти відповідей

Заклад ресторанного господарства для обслуговування певного контингенту споживачів із різноманітним асортиментом продукції власного виробництва і закупних товарів, в якому страви можуть подавати у вигляді скомплектованих раціонів харчування.

Заклад ресторанного господарства самообслуговування, де переважає асортимент гарячих і холодних закусок, страв нескладного приготування, призначений для швидкого обслуговування споживачів.

Заклад ресторанного господарства, в якому алкогольні, безалкогольні, змішані напої та страви до них і закупні товари продають через барну стойку.

Заклад ресторанного господарства, який реалізує кулінарні та кондитерські вироби, напівфабрикати, деякі продовольчі та супутні товари

Запитання 7

Укажіть різновид кафе з широким асортиментом чаю, де можна продавати кондитерські, булочні та борошняні кулінарні вироби. 

варіанти відповідей

Снек-бар.

Чайний салон.

Кав'ярня.

Гриль-бар.

Запитання 8

Укажіть різновид бару або ресторану, який працює переважно в нічні години, з організуванням різноманітних видовищ і розважально-танцювальних програм із музичним супроводом.

варіанти відповідей

Кафетерій.

Нічний клуб.

Сосисочна.

Пельменна.

Запитання 9

Дайте визначення поняття "буфет".

варіанти відповідей

Заклад, призначений для механізованого виробництва власної продукції та централізованого забезпечення нею інших закладів ресторанного господарства та об'єктів роздрібної торгівлі.

Заклад ресторанного господарства, призначеній централізовано готувати й постачати готову до споживання їжу в різні місця.

Заклад ресторанного господарства із обмеженим асортиментом готових страв і напоїв, розміщений у спеціально обладнаному приміщенні, де їжу споживають, як правило, стоячи чи продають на винос.

Заклад ресторанного господарства, призначений готувати і постачати готову їжу та організовувати обслуговування споживачів в інших місцях за спеціальним замовленням. 

Запитання 10

Як називається заклад ресторанного господарства, що організовує харчування працівників в організаціях?

варіанти відповідей

Вагон-ресторан.

Гриль-бар.

Диско-бар.

їдальня (ресторан).

Запитання 11

Дайте визначення поняття "таверна".

варіанти відповідей

Різновид кафе з асортиментом страв інших країн, відмінною ознакою якого є широкий асортимент алкогольних напоїв.

Різновид бару, в якому варять, продають і організують споживання пива на місці.

Різновид бару із спеціалізацією за асортиментом на закусках та сендвічах (закритих бутербродах).

Різновид ресторану, що в якості основної послуги пропонує продаж виробленої ним продукції на винос.

Запитання 12

Укажіть різновид бару, що продає та організовує споживання різноманітного асортименту пива і має озеленену торговельну залу

варіанти відповідей

Таверна.

Пивні садки.

Кав'ярня.

Бістро.

Запитання 13

Укажіть заклад ресторанного господарства, що призначений для виготовлення продукції власного виробництва і продажу її домашнім господарствам.

варіанти відповідей

Таверна.

Кав'ярня.

Кафе-морозиво.

Домова кухня.

Запитання 14

Як називається комплекс закладів ресторанного господарства швидкого обслуговування, що мають загальну торговельну залу?

варіанти відповідей

Майдан харчування ресторанного господарства.

Кафе.

їдальня.

Закусочна. 

Запитання 15

Укажіть заклад ресторанного господарства, призначений для приготування і реалізації виробів з м'яса, птиці, риби, смажених в електрогрилях, а також гарячих і холодних напоїв, натуральних вин, змішаних напоїв, кондитерських виробів.

варіанти відповідей

Коктейль-хол.

Гриль-бар.

Салат-бар.

Закусочна "Куліш"

Запитання 16

Укажіть заклад ресторанного господарства, що поєднує функції бару та закусочної.

варіанти відповідей

Коктейль-хол.

Гриль-бар.

Бістро.

Снек-бар.

Запитання 17

Укажіть заклад ресторанного господарства, де готують різні салати й салат-коктейлі з фруктів, ягід, овочів, м 'яса, птиці, риби.

варіанти відповідей

Бульйонна.

Салат-бар

Гриль-бар.

Молочний бар.

Запитання 18

Укажіть різновид бару, де готують і реалізують прохолодні й змішані напої, легкі закуски (можуть бути й гарячі страви), дрібноштучні вироби (воловани, корзиночки з різними начинками), морозиво.

варіанти відповідей

Диско-бар.

Пивний бар.

Гриль-бар.

Кафетерій.

Запитання 19

Укажіть заклад ресторанного господарства, що спеціалізується на приготуванні й реалізації безалкогольних коктейлів, соків, салатів з овочів, фруктів, ягід, гарячих напоїв.

варіанти відповідей

Пельменна.

Пивний бар.

Вітамінний бар

Чайний салон.

Запитання 20

Укажіть бари, у яких реалізують марочні вина для дегустації, різні види коктейлів, крюшонів, пуншів, глінтвейнів, грогів, шампанське, чорну каву, морозиво, натуральні плоди і ягоди, бутерброди, дрібноштучні кондитерські вироби.

варіанти відповідей

Винні.

Молочні.

Гриль-бари.

Снек-бари.

Запитання 21

Які бари спеціалізуються на приготуванні й реалізації змішаних напоїв?

варіанти відповідей

Салат-бари.

Гриль-бари.

Експрес-бари.

Коктейль-бари.

Запитання 22

Які заклади реалізують різні напівфабрикати (м'ясні, рибні, овочеві), кулінарні, борошняні, кондитерські вироби?

варіанти відповідей

Магазини кулінарії.

їдальні.

Кафе.

Закусочні.

Запитання 23

Укажіть бар, основу асортименту якого становлять солодкі, холодні й гарячі страви.

варіанти відповідей

Вітамінний.

Гриль-бар.

Десертний бар.

Фітобар.

Запитання 24

 Укажіть спеціалізоване кафе за видом організації дозвілля.

варіанти відповідей

Кафе-морозиво.

Кафе-чай.

Сосисочна.

Інтернет-кафе.

Запитання 25

Укажіть спеціалізоване кафе за контингентом споживачів.

варіанти відповідей

Молодіжне, дитяче.

Кафе-кава.

Кафе-кондитерська.

Кафе-піца.

Запитання 26

Укажіть спеціалізовану закусочну за видом страв.

варіанти відповідей

Дієтична їдальня.

Варенична, пельменна.

Пивоварний бар.

Диско-бар.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест