Характеристика, значення та використання продуктів тваринного та рослинного походження у раціональному та лікувальному харчуванні

Додано: 9 жовтня 2023
Предмет: Технології, 11 клас
12 запитань
Запитання 1

1.Що не відноситься до продуктів тваринного походження

варіанти відповідей

вершки

кокосове молоко

омари

яйця

Запитання 2

Краще перетравлюється і засвоюється м’ясо 

варіанти відповідей

молодих тварин

жирних тварин

старих тварин

диких тварин

Запитання 3

№3. Перетравленню і засвоєнню м’яса сприяє 

варіанти відповідей

термічна обробка

термічна обробка, подрібнення або його відбивання

подрібнення або його відбивання

заморожування , соління,

Запитання 4

№4. Значно затрудняють діяльність органів травлення

варіанти відповідей

яловичина, курятина ,конина

свиняче, гусяче, качаче м'ясо

курятина ,качаче м'ясо. свиняче

баранина, телятина, оленина

Запитання 5

№5.  Більш легко перетравлюється і засвоюється

варіанти відповідей

баранина, яловичина, кроляче, куряче і індичаче м’ясо, сосиски, пісна шинка, копчена ковбаса

 телятина, яловичина, кроляче, куряче і індичаче м’ясо, сосиски, пісна шинка, філейна ковбаса

 телятина, гусятина, кроляче, куряче і індичаче м’ясо, копчені сосиски, пісна шинка, філейна ковбаса

 конина, яловичина, нутрія, куряче і індичаче м’ясо, сосиски, пісна шинка, кровяна ковбаса

Запитання 6

№6.Жир риб відзначається високою біологічною цінністю і складається в основному із

варіанти відповідей

насичених жирних кислот, половина яких представлена високо насиченими.

ненасичених жирних кислот

омега-кислот

ненасичених жирних кислот, половина яких представлена високо ненасиченими.

Запитання 7

№7.Морські риби і морепродукти багаті мікроелементами , особливо

варіанти відповідей

хлором

йодом

бромом

фтором

Запитання 8

№8. Азотисті екстрактивні речовини риби переходять у відвар, вони є

варіанти відповідей

сильними стимуляторами шлункової секреції

затрудняють функціонування печінки, нирок, серця.

джерелом солі

джерелом вітамінів Д

Запитання 9

№9. Риба переварюється ліпше і засвоюється повніше, а ніж м’ясо теплокровних тварин, що пов’язано із

варіанти відповідей

значно більшим вмістом сполучної тканини у риб 

значно меншим вмістом сполучної тканини у риб 

значно меншим вмістом кісткової тканини у риб 

значно більшим вмістом азотистих речовин у риб 

Запитання 10

№10.Погано переварюється і засвоюється

варіанти відповідей

копчена риба

суха риба.

смажена риба

варена риба

Запитання 11

№11. Екстрактивні речовини мяса стимулюють шлункову секрецію, збуджують центральну нервову і серцево-судинну систему, подразнюють печінку і нирки. 

варіанти відповідей

не збуджують центральну нервову і серцево-судинну систему, подразнюють печінку і нирки. 

подразнюють печінку і нирки. 

стимулюють шлункову секрецію, збуджують центральну нервову і серцево-судинну систему, подразнюють печінку і нирки. 

перенапрягають центральну нервову і серцево-судинну систему

Запитання 12

№12. Азотисті екстрактивні речовини переходять в бульйон при варінні м’яса ,а зберігаються в

варіанти відповідей

маринованому м’ясі

тушкованому м’ясі

солоному м’ясі

запеченому м’ясі

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест