Хімія *8 клас ІІ семестр

Додано: 8 травня 2022
Предмет: Хімія, 8 клас
Тест виконано: 4 рази
12 запитань
Запитання 1

1.     Що потрібно рослині, щоб створити білок (декілька варіантів)?


варіанти відповідей

кисень

сонячне світло

вода

оцтова кислота

вуглекислий газ

глюкоза

солі-нітрати

Запитання 2

Манка - це...

варіанти відповідей

Подрібнення зерно

Зовнішня частина зерна

Дрібна крупа із центральної частини зерна

Перемелена внутрішня частина зерна

Запитання 3

При якій температурі відбувається дозрівання вершків?

варіанти відповідей

10 градусів

4 градуса

0 градусів

20 градусів

Запитання 4

Назвіть, які функції виконують білки в живих організмах?

варіанти відповідей

будівельний матеріал

джерело енергії

регулятори біологічних процесів

теплоізоляція

Запитання 5

Назвіть функції крохмалю в борошні

варіанти відповідей

структура тіста

в'язкість тіста

поживність

пишність

Запитання 6

Назвіть властивості клейковини.

варіанти відповідей

Змінює свою структуру в окропі - стає білого кольору, втрачає прозорість.

Змінює свою структуру в слабкій кислоті - втрачає розчинніть

В окропі стає напівпрозорою та добре тримає форму

Запитання 7

Руйнування тонкої складної структури білка, коли він вже не може виконувати свої функції, називається

варіанти відповідей

денатурація

ферментація

пастеризація

збивання

Запитання 8

Під час травлення білки розділяються на прості частинки –

варіанти відповідей

ферменти

амінокислоти

жирні кислоти

моносахариди

Запитання 9

Рослинні жири - рідкі, окрім твердих і білих...

варіанти відповідей

кокосової олії

пальмової олії

вершкого масла

олії какао

Запитання 10

Назвіть, які функції виконують жири в живих організмах?

варіанти відповідей

джерело енергії

будівельний матеріал

теплоізоляція

захист від травм

Запитання 11

Які ви знаєте способи отримання олії?

варіанти відповідей

біологічний

механічний

фізичний

хімічний

Запитання 12

За якими ознаками можна розпізнати якісне вершкове масло?

варіанти відповідей

стає крихким після заморожування

швидко розчиняється в гарячій воді

залишається м'яким після заморожування

має аромат вершкового масла

при нагріванні на сковороді стає рідиною тепло-жовтого кольору та утворює на поверхні світлу пінку

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест