Інноваційні технології.

Додано: 15 лютого 2021
Предмет: Технології
Тест виконано: 46 разів
32 запитання
Запитання 1

Мета механічної та гідромеханічної обробки продовольчої сировини?

варіанти відповідей

Одержати напівфабрикати, призначені для теплової обробки, і приготувати страви та кулінарні вироби.

приймання продовольчої сировини і харчових продуктів

зберігання харчових продуктів; механічна та гідромеханічна обробка сировини

Запитання 2

Основний спосіб теплового обробляння, варіння що використовуються в закладах ресторанного господарства за кордоном,це:

варіанти відповідей

Приготування шляхом короткотривалого занурення в киплячу воду, олію або жир

Повне занурення у киплячу воду або іншу рідину до повного приготування.

Обов’язковою умовою є кипіння рідини.

Приготування їжі шляхом використання

теплового джерела

Запитання 3

Основний спосіб теплового обробляння, бройл що використовуються в закладах ресторанного господарства за кордоном,це:

варіанти відповідей

Приготування їжі шляхом використання

теплового джерела.

Приготування шляхом короткотривалого занурення в киплячу воду, олію або жир

Приготування їжі у розігрітому жирі або

олії у відкритому посуді

Запитання 4

Основний спосіб теплового обробляння, глазурування що використовуються в закладах ресторанного господарства за кордоном,це:

варіанти відповідей

Обробка продукту здійснюється таким чином, щоб надати його поверхні блиску.

Приготування їжі шляхом використання

теплового джерела

Метод полягає в попередньому обсмаженні продуктів у гарячій олії 

Запитання 5

Основний спосіб теплового обробляння, гриль що використовуються в закладах ресторанного господарства за кордоном,це:

варіанти відповідей

Обробка здійснюється над відкритим

джерелом тепла.

Обробка здійснюється без додавання

жиру, якщо жир акумулюється із внутрішніх джерел 

Продукти, що готують, загортають у папір,

фольгу

Запитання 6

Основний спосіб теплового обробляння, пан - бройл що використовуються в закладах ресторанного господарства за кордоном це:

варіанти відповідей

Обробка здійснюється без додавання

жиру, якщо жир акумулюється із внутрішніх джерел у результаті його плавлення у самому продукті. 

Приготування у гарячій воді, температура

якої близька до точки кипіння

Використовується для термічної обробки продуктів

Запитання 7

Основний спосіб теплового обробляння, поуч що використовуються в закладах ресторанного господарства за кордоном це:

варіанти відповідей

Приготування у гарячій воді, температура якої близька до точки кипіння, але не досягає її. 

Цей метод застосовують, якщо потрібно максимально зберегти природну вологість продукту

Миттєва обробка продукту киплячою водою (окропом)

Запитання 8

Основний спосіб теплового обробляння, парбойл що використовуються в закладах ресторанного господарства за кордоном це:

варіанти відповідей

Миттєва обробка продукту киплячою водою (окропом).

Приготування у гарячій воді, температура якої близька до точки кипіння, але не досягає її 

Обробка здійснюється над відкритим джерелом тепла

Запитання 9

Основний спосіб теплового обробляння, паркук що використовуються в закладах ресторанного господарства за кордоном це:

варіанти відповідей

Бланшування будь-яким методом, сухим або вологим жаром.

Занурення продукту в рідину при температурі кипіння

Кип’ятіння з метою видалення зайвої вологи для одержання більш концентрованої рідини

Запитання 10

Основний спосіб теплового обробляння, сіммер що використовуються в закладах ресторанного господарства за кордоном це:

варіанти відповідей

Занурення продукту в рідину при температурі кипіння.

Бланшування будь-яким методом, сухим або вологим жаром

Миттєва обробка продукту киплячою водою (окропом)

Запитання 11

Приготувати аль-данте - термін, що означає:

варіанти відповідей

варку овочів чи макаронних виробів (пасти) не до кінця, а так щоб вони відчувались «на зубах». 

припускання овочів чи макаронних виробів (пасти) не до кінця, а так щоб вони відчувались «на зубах»

тущкування овочів чи макаронних виробів (пасти) не до кінця, а так щоб вони відчувались «на зубах» 

Запитання 12

Основні переваги технології приготування Sous-vide:


варіанти відповідей

дозволяє зменшити технологічні втрати на етапі теплової обробки та під час зберігання.


недозволяє максимально розкрити справжній смак продукту

страви не можна готувати без використання консервантів, стабілізаторів, загусників


Запитання 13

Засновниками молекулярної кухні вважаються?

варіанти відповідей

французький хімік ЕРВЕ ТИС. 

англійський фізик ядерник НІКОЛАС ТОМАС 

французький біолог КОЛІН ТОРІСС

Запитання 14

Що таке желефікація?

варіанти відповідей

це процес перетворення напоїв і продуктів в желеподібні структури з різними властивостями і формою.

це процес перетворення напоїв і продуктів в пюреподібні структури з різними властивостями і формою

це процес перетворення напоїв і продуктів в масостійкі структури з різними властивостями і формою

Запитання 15

Скільки існує виді сферифікації?

варіанти відповідей

одна

дві.

три

Запитання 16

Текстури, які використовують для сферифікаціі?

варіанти відповідей

альгінат, глютонат.

агар-агар, желатин

пектин, агар-агар

Запитання 17

Що таке ємульсіфікація?

варіанти відповідей

змішування нерозчинних речовин.

змішування розчинних речовин

змішування водорозчинних речовин

Запитання 18

На рисунку зображено процес?

варіанти відповідей

Ємульсіфікація

Сферифікація

Желефікація

Запитання 19

На рисунку зображено?

варіанти відповідей

Сферифікація

Желефікація

Ємульсифікація

Запитання 20

На рисунку зображено?

варіанти відповідей

Сферифікація

Ємульсифікація.

Желефікація

Запитання 21

На малюнку зображено ступень просмаження м'яса?

варіанти відповідей

Blue Rare

Rare

Medium

Запитання 22

На малюнку зображено ступень просмаження м'яса?

варіанти відповідей

Rare

Medium Rare

Well Done

Запитання 23

На малюнку зображено ступень просмаження м'яса?

варіанти відповідей

Medium Rare.

Medium

Medium Well

Запитання 24

На малюнку зображено ступень просмаження м'яса?

варіанти відповідей

Medium.

Medium Well

Medium Rare

Запитання 25

На малюнку зображено ступень просмаження м'яса?

варіанти відповідей

Medium Well.

Well Done

Medium

Запитання 26

На малюнку зображено ступень просмаження м'яса?

варіанти відповідей

Well Done.

Medium Well

Medium

Запитання 27

Яка ступень просмаження м'яса зображена на рисунку?

варіанти відповідей
Запитання 28

Яка ступень просмаження м'яса зображена на рисунку?

варіанти відповідей
Запитання 29

Яка ступень просмаження м'яса зображена на рисунку?

варіанти відповідей
Запитання 30

Яка ступень просмаження м'яса зображена на рисунку?

варіанти відповідей
Запитання 31

Яка ступень просмаження м'яса зображена на рисунку?

варіанти відповідей
Запитання 32

Яка ступень просмаження м'яса зображена на рисунку?

варіанти відповідей

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест