Створено 2022 рік. Дистанційне навчання. Війна
Вкажіть з яких рослин можна отримати тверді жири:
Вкажіть модель твердого жиру
Вкажіть формулу рідкого мила
Під час якої реакції рідкий жир перетворюється на твердий?
Жирами називаються:
Тристеарат – це
Вкажіть карбоксильну групу
Вкажіть речовину, за допомогою якої можна визначити оцтову кислоту:
Реакція розкладу речовин під дією води називається...
Вкажіть формули вищих ненасичених карбонових кислот:
Встановіть послідовність збільшення молекулярних мас:
а) олеїнова кислота;
б) етанова кислота;
в) пальмітинова кислота;
г) стеаринова кислота.
Вкажіть загальну формулу одноосновних насичених кислот
Вкажіть модель молекули етилетаноату
Вкажіть речовину, яку необхідно використати для одержання вуглекислого газу з стеаринової кислоти
Вкажіть відмінність складу твердих від рідких жирів
Вкажіть формули жирних карбонових кислот
Під час гідролізу пропілметаноату утворюється
Вкажіть метал, який не заміщує Гідроген у гідроксильній групі етанової кислоти
Вкажіть типи реакцій, які характерні для естерів та жирів
Вкажіть продукти реакції етанової кислоти та калій карбонату
При взаємодії метанової кислоти та етанолу утворюється
Обчисліть масову частку (у%) Гідрогену в жирі,що містить по одному залишку олеїнової, стеаринової та пальмітинової кислот.
Вкажіть колір індикатора метилоранжу в розчинах карбонових кислот
Вуглеводи - це...
Моносахариди -це..
Целюлоза - це природний ...
При взаємодії розчину глюкози з купрум(II)гідроксидом / Cu(OH)2:
Назвіть вуглеводи в приведеному рядку:
С12Н22О11, С5Н10О4, С5Н10О5, С6Н12О6
Установіть відповідність між назвою вуглеводу та назвою групи вуглеводів, до якої він належить.
Вуглевод: 1. глюкоза 2. сахароза 3. целюлоза
Група: А. полісахариди Б. моносахариди В. дисахариди
Продуктом гідролізу сахарози є:
Сировиною для добування целюлози можуть бути:
варіанти відповідей
Установіть послідовність хімічних формул речовин у ланцюжку перетворень дисахариду на алкен:
1) C2H6O; 2) С2Н4; 3) С6Н12О6; 4) С12Н22О11
Вкажіть кулестержневу модель глюкози
За допомогою якого вуглеводу загущують кисіль?
Вуглевод, що за температури 184°С перетворюється на карамель
варіанти відповідей
Щоб розпізнати крохмаль, глюкозу і гліцерол необхідно взяти такий набір реактивів
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома