Контроль знань тема №5 (Кухар 3)

Додано: 3 лютого 2021
Предмет: Трудове навчання
Тест виконано: 218 разів
30 запитань
Запитання 1

Основними способами теплової кулінарної обробки є

варіанти відповідей

смаження і запікання

варіння і смаження

тушкування і запікання

Запитання 2

Припускання - це вид...

варіанти відповідей

 варіння

тушкування

запікання

Запитання 3

Тушкування - це спосіб теплової обробки, який належить до

варіанти відповідей

основних

допоміжних

комбінованих

Запитання 4

До комбінованого способу теплової обробки відносять

варіанти відповідей

бланшування

термостатування

запікання

Запитання 5

Пасерування - це спосіб теплової обробки, який належить до

варіанти відповідей

допоміжних

комбінованих

основних

Запитання 6

Денатурація білків розпочинається при температурі

варіанти відповідей

60°С

40°С

70°С

Запитання 7

Білки яких продуктів при нагріванні ущільнюються, виділяючи частину води?

варіанти відповідей

м'яса

молока

яєць

Запитання 8

При нагріванні крохмалю до температури 110°С без води відбувається

варіанти відповідей

карамелізація

декстринізація

інверсія

Запитання 9

При тривалому і бурхливому кипінні у воді жир...

варіанти відповідей

декстринізує

емульгує

карамелізується

Запитання 10

Термостатування - це...

варіанти відповідей

підтримування заданої температури страв на роздачі

короткочасне обсмажування продукту з жиром або без нього

варіння в невеликій кількості рідини

Запитання 11

Смаження без жиру застосовують для приготування

варіанти відповідей

виробів з рідкого тіста

яєчних страв

пряжених страв

Запитання 12

Основний спосіб смаження - це теплова обробка продукту при температурі

варіанти відповідей

110-120°С

160-180°С

140-150°С

Запитання 13

При смаженні продуктів основним способом жиру беруть...

варіанти відповідей

 5-10% від маси продуктів

10-15% від маси продуктів

 15-20% від маси продуктів

Запитання 14

На водяній бані варять продукти при зниженій температурі, не вищій ніж

варіанти відповідей

100°С

90°С

75°С

Запитання 15

У скільки разів скорочується термін варіння продуктів струмом високої частоти?

варіанти відповідей

 у 3-4 рнази

у 2-3 разів

у 5-10 разів

Запитання 16

У скільки разів беруть жиру більше ніж продукту при смаженні у фритюрі?

варіанти відповідей

у 2-3 рази

у 4-6 разів

у 7-8 разів

Запитання 17

Смаження у фритюрі здійснюють при температурі

варіанти відповідей

140-160°С

160-180°С

120-140°С

Запитання 18

При припусканні продукт занурюють у рідину на...

варіанти відповідей

1/3 об’єму

1/5 об’єму

1/10 об’єму

Запитання 19

Смаження у жаровій шафі здійснюють при температурі

варіанти відповідей

180-200°С

150-270°С

200-220°С

Запитання 20

Варіння з наступним обсмажуванням застосовують для

варіанти відповідей

м'яса

птиці

мозку

Запитання 21

Бланшування - це спосіб теплової обробки, який належить до

варіанти відповідей

основних

допоміжних

комбінованих

Запитання 22

Капусту білоголову бланшують для того, щоб

варіанти відповідей

видалити гіркоту

 прискорити процес теплової обробки

покращити смакові властивості

Запитання 23

Фламбування - це...

варіанти відповідей

підтримування заданої температурои страви

підпал страви

припускання попередньо обсмажених продуктів

Запитання 24

Маргарин відноситься до групи

варіанти відповідей

рослинних жирів

комбінованих жирів

тваринних жирів


Запитання 25

У власному соку припускають продукти, що містять

варіанти відповідей

велику кількість вологи

середню кількість вологи

невелику кількість вологи

Запитання 26

Томати бланшують з метою

варіанти відповідей

 видалення гіркого смаку

знімання шкірочки

 запобігання потемнінню

Запитання 27

Продукти обшпарюють протягом

варіанти відповідей

2-3 хв.

5-10 хв.

 1-5 хв.

Запитання 28

Серед тваринних топлених жирів найвищу біологічну цінність має

варіанти відповідей

баранячий жир

яловичий жир

свинячий жир

Запитання 29

Олії засвоюються організмом людини на...

варіанти відповідей

73-84%

73-95%

95-98%

Запитання 30

Спосіб теплової обробки, що передбачає приготування їжі, загорненої в папір - це ...

варіанти відповідей

деглясування

підпікання

папільйот

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест