ОБСЛУГОВУВАННЯ ВІДВІДУВАЧІВ У РЕСТОРАНІ

Додано: 18 лютого 2021
Предмет: Трудове навчання
Тест виконано: 19 разів
12 запитань
Запитання 1

В торговій залі ресторану гостей зустрічає:

варіанти відповідей

директор ресторану

 метрдотель ресторану

 офіціант

Запитання 2

Папка – меню подається офіціантом: 

варіанти відповідей

 з правого боку у закритому вигляді

з лівого боку у закритому вигляді

з лівого боку у відкритому на першій сторінці вигляді

Запитання 3

Замовлення відвідувачів приймає офіціант і це замовлення: 

варіанти відповідей

 вписує в блокнот розрахунків у двох примірниках під копірку з назвою і кількістю

вписує в книгу для нотатків з назвою страв і напоїв та їх кількістю в послідовності їх подавання

вписує в блокнот розрахунків в одному екземплярі з назвою і кількістю.

Запитання 4

Після прийняття замовлення офіціант: 

варіанти відповідей

 питає, що ще будете замовляти

повторює відвідувачам прийняте замовлення, уточнює час подавання страв і напоїв

дякує за замовлення і уточнює час подавання страв і напоїв

Запитання 5

В першу чергу отримують і подають відвідувачу:

варіанти відповідей

 салати та холодні закуски

 буфетну продукцію (хліб, мінеральну воду, алкогольні напої)

прибори для холодних страв і закусок

Запитання 6

Для прийому замовлення офіціант підходить до гостей: 

варіанти відповідей

праворуч від гостей і легко нахилившись до нього,записує замовлення в блокнот

стає ліворуч від гостя з розкритим блокнотом на долоні лівої руки і запам’ятовує замовлення

на долоню лівої руки кладе вчетверо складений ручник поверх нього розкритий блокнот, стає ліворуч і записує замовлення

Запитання 7

Прейскурант на вино горілочні вироби (карту вин) подаємо відвідувачу: 

варіанти відповідей

 у відкритому на першій сторінці вигляді з лівого боку

з будь-якого боку від відвідувача у відкритому вигляді на першій сторінці

 у закритому вигляді з правого боку правою рукою.

Запитання 8

Якщо відвідувачів більше чотирьох – шести осіб, слід подавати меню:

варіанти відповідей

кожному відвідувачу по екземпляру

 один екземпляр на стіл

 два екземпляри

Запитання 9

Якщо відвідувачів двоє (чоловік та жінка), меню подається: 

варіанти відповідей

 чоловіку

жінці

на середину столу або з боку

Запитання 10

При обслуговуванні групи відвідувачів меню подається:

варіанти відповідей

 тій особі, яка зверталася до Вас

старшому за віком

 старшій дамі за віком

Запитання 11

Після прийняття та уточнення замовлення офіціант:

варіанти відповідей

приносить на стіл попільничку

 додатково сервіровує стіл у відповідності із прийнятим замовленням

 ставить на стіл прибор для спецій

Запитання 12

Замовлення офіціант записує в записник:

варіанти відповідей

 авторучкою під копірку у двох екземплярах

 олівцем під копірку у двох екземплярах

авторучкою у наступний бланк записника в одному екземплярі

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест