Аміни - це органічні нітрогенвмісні сполуки, які є похідними
Яким амінам відповідає загальна формула
Виберіть правильну назву (за систематичною номенклатурою) сполуки, зображеної на малюнку
Через їх специфічні властивості аміни ще називають
Серед перелічених варіантів виберіть назву представника ароматичних амінів
. Виберіть формулу сполуки із якою метанамін буде реагувати
Серед перелічених варіантів виберіть формулу аміноетанової кислоти
Амінокислоти є структурною одиницею
Яким зв'язком з'єднуються структурні ланки в білковій молекулі?
Четвертинна структура білкових молекул це
Послідовність чергування залишків α-амінокислот у поліпептидному ланцюзі
Що є продуктами гідролізу білків?
Що відбувається з білком при дії концентрованих кислот?
Розташуйте у порядку спрощення (від найскладнішого до найпростішого) рівні структурної організації білків.
А) це певна просторова форма, якої набуває поліпептидний ланцюг (може бути ниткоподібною або спіралеподібною);
Б) поєднання у просторі кількох білкових макромолекул (білкові комплекси);
В) послідовність чергування залишків α-амінокислот у поліпептидному ланцюзі;
Г) дана структура формується внаслідок згортання або закручення спіралі поліпептидного ланцюга в клубок.
Якісна реакція на білок з утворенням синьо-фіолетового забарвлення це взаємодія білків з ... яка називається...
А. амінокислотами 1. ксантопротеїнова Б. нітратною кислотою 2. гідроліз
В. купрум сульфатом 3. біуретова Г. бромною водою 4. реакція Зініна
Яка з даних речовин проявляє найсильніші основні властивості?
Однією із якісних реакцій на анілін є його взаємодія із бромною водою. Якого кольору в даній реакції випадає осад?
Виберіть назву сполуки із якою амінокислоти НЕ вступають в реакцію
Складіть структурну формулу 2-аміно-2-метилпропанової кислоти та вкажіть загальну кількість атомів у молекулі.
Яка із структур білкових макромолекул зберігається під час їх денатурації?
Вкажіть функціональні групи, які характерні для амінокислот
Виберіть речовини, які утворюються при горінні амінокислот
Проаналізуйте твердження й оберіть правильний варіант відповіді.
Твердження 1. Унаслідок денатурації в молекулах білків руйнуються всі структури, окрім первинної.
Твердження 2. Ароматичні аміни відрізняються від насичених наявністю бензенового кільця.
До нітрогеновмісних сполук належать:
Назвіть амін, виражений формулою CH3-CH (C2H5) - CH2 - NH2
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома