Контрольна робота з теми "Оксигеновмісні та нітрогеновмістні органічні спокули".

Додано: 5 травня 2020
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 459 разів
25 запитань
Запитання 1

Вкажіть формулу оцтової кислоти



варіанти відповідей

СН3СООН

 НСООН

  

С2Н5ОН

  

 

 С17Н35СООН

Запитання 2

Вкажіть речовини, з якими реагує оцтова кислота



 


варіанти відповідей

Na2CO3

 CuO


  HCl

 Cu

Запитання 3

Вкажіть вуглеводи



варіанти відповідей


  глюкоза

 

 ацетилен


  целюлоза

 гліцерин

Запитання 4

При нагріванні розчину глюкози з купрум (ІІ) гідроксидом утворюється



варіанти відповідей

   безбарвний розчин

 

червоний осад

 блакитний осад

 

  фіолетовий розчин


Запитання 5

Вкажіть про яку речовину йде мова: "біла кристалічна речовина, солодка на смак, за температури 1840 плавиться і починає розкладатися"


варіанти відповідей

 сахароза

  


глюкоза

крохмаль

  

 целюлоза

Запитання 6

Вкажіть, з яких речовин побудовані молекули білків




варіанти відповідей

  із залишків глюкози


  із залишків етилену

 

 із залишків сахарози

із залишків амінокислот

Запитання 7

Вкажіть об'єм водню, який виділиться при взаємодії 0,5 моль оцтової кислоти з магнієм



варіанти відповідей


  5,6 л

33,6 л


  

  11,2 л

22,4 л

Запитання 8

Вкажіть масу глюкози, яка утвориться в результаті процесу фотосинтезу із 134, 4 л вуглекислого газу

варіанти відповідей

 270 г


 360 г

 

 

  180 г

 90 г

Запитання 9

  В структурних формулах спиртів замість одного з атомів Гідрогену до атому Карбону приєднана:

варіанти відповідей

   карбоксильна група (-СOOH).

 


    атом Оксигену (-О).

 гідроксильна група (-ОН).

Запитання 10

 Назви спиртів за сучасною хімічною номенклатурою утворюються від назв насичених вуглеводнів з використанням суфіксу: 


варіанти відповідей

  –ан

  

 -ол

 –іл

 

 –ін

Запитання 11

Яка  кислота накопичується в м'язах після навантаження?



варіанти відповідей

   лимонна

  

  щавлева

    

винна

  молочна

 

Запитання 12

Група, яка відрізняє карбонові кислоти від усіх інших називається


 

варіанти відповідей

гідроксильна

   

  карбоксильна

    

 гомологічна

  

  органічна

Запитання 13

Вкажіть чинники, що викликають руйнування структури білка


варіанти відповідей

розчин кухонної солі

голосний звук

висока температура

радіоактивні промені

Запитання 14

Вкажіть молекулярну формулу сахарози


варіанти відповідей

С12Н22О11

С6Н12О6

С6Н6О

(С6Н11О5)n

Запитання 15

Вкажіть властивості гліцерину


варіанти відповідей

добре розчиняється у воді і не розчиняється у спирті

добре розчиняється у воді і спирті

сиропоподібний

легший за воду

солодкий на смак

легко випаровується

Запитання 16

Виявити наявність домішок крохмалю у продуктах харчування можна за допомогою розчину:



 

варіанти відповідей

розчину йоду, 

етену, 

бромної води,

етину

Запитання 17

Денатурація білків – це реакція руйнування структури:

варіанти відповідей


варіанти відповідей

 а) первинної;

 

 б) вторинної


  в) третинної

 

 г) четвертинної.

Запитання 18

Розчини карбонових кислот при додаванні індикатору лакмусу забарвлюються у колір:



варіанти відповідей

 а) синій

 

 б) фіолетовий


  в) червоний


  г) зелений

Запитання 19

Перетворення рідкого жиру на твердий відбувається завдяки процесу:

варіанти відповідей


варіанти відповідей

   гідролізу

   

  гідрування

 

 розкладу

   

 окиснення

Запитання 20

Назва тваринного жиру:

варіанти відповідей

триолеїн

  маргарин

трилінолін

 тристеарин

Запитання 21

 Вкажіть з яких рослин можна отримати тверді жири:

      




варіанти відповідей

Кокос

Какао

Соняшник

Льон

Запитання 22

Амінокислоти проявляють властивості: 


 

варіанти відповідей

лише кислот


  лише основ


  кислото – основні


  нейтральні речовини

Запитання 23

Формула крохмалю:

варіанти відповідей

С12Н22О11

(С6Н10О5)n

С2Н5ОН.

С6Н12О6

Запитання 24

Целюлоза - це 

варіанти відповідей

біла волокниста речовина

кисла на смак.

добре розчинна в органічних розчинниках

у гарячий воді набрякає

Запитання 25

Гліцерол належить до:


варіанти відповідей

солей.

жирів

спиртів

вуглеводнів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест