Контрольна робота з теми " Вуглеводи та нітрогеновмісні сполуки" IV варіант

Додано: 19 травня 2020
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 41 раз
12 запитань
Запитання 1

Крохмаль це 

варіанти відповідей

а) білий аморфний порошок;        

б) добре розчинний у воді;

в) у гарячий воді набрякає;     

 г) солодкий на смак.    

Запитання 2

Позначте варіант відповіді,який найповніше характеризує фізичні властивості сахарози

варіанти відповідей

а) біла, легкоплавка,кристалічна речовина, добре розчинна у воді, без характерного смаку;

б)безбарвна, легкоплавка,кристалічна речовина , солодка на смак;

в) безбарвна, тугоплавка,кристалічна речовина, добре розчинна у воді;

г) біла, легкоплавка,кристалічна речовина, добре розчинна у воді, солодка на смак;

Запитання 3

Позначте ознаку реакції взаємодії глюкози з купрум (II) гідроксидом за нагрівання

варіанти відповідей

а) утворення яскраво-синього розчину;

 б) утворення синього осаду;

 в) розчинення і знебарвлення осаду;

 г) утворення червоного осаду;

Запитання 4

Укажіть найпростіший за складом вуглевод серед запропонованих

варіанти відповідей

а) сахароза;              

б) крохмаль;              

в) фруктоза;              

г) целюдоза;              

Запитання 5

Денатурація це

варіанти відповідей

а) оборотній процес зсідання білка;              

б) втрата природних якостей білка при його розчиненні у воді;              

в) розщеплення полімерної білкової молекули на амінокислоти;              

г) руйнування складної структури білка, що призводить до втрати ним біологічної активності;              

Запитання 6

Позначте групу вуглеводів до яких належить сахароза

варіанти відповідей

а) моносахариди;              

б) трисахариди;              

в) дисахариди;              

г) полісахариди;              

Запитання 7

Первинна структура це

варіанти відповідей

а) утворення глобул;              

б) утворення водневих зв'язків між залишками амінокислот;              

в) взаємодія між елементами поліпептидного ланцюга( сольові містки);              

г) певна послідовність зв'язаних амінокислот;              

Запитання 8

Виберіть правильні твердження щодо хімічних властивостей білків

варіанти відповідей

а) нерозчинні у воді;              

б) в присутності нітратної кислоти набувають жовтого забарвлення;              

в) під впливом сонячного світла розпадаються на забарвленні амінокислоти;              

г) додавання лужного розчину купрум (II) сульфату приводить до появи фіолетового забарвлення;              

Запитання 9

Обчисліть масову частку Натрію в продукті взаємодії аміноетанової кислоти з натрій гідроксидом

варіанти відповідей

а) 14,4 ;              

б) 23,7;              

в) 30,7;              

г) 24,2;              

Запитання 10

До 200 г розчину з масовою часткою глюкози 15% додали 500 г розчину з масовою часткою глюкози 25%. Визначте масову частку глюкози в одержаному розчині.

варіанти відповідей

а) 40;    

б) 22,1 ;    

в) 31;    

г) 77,5;    

Запитання 11

Назвати та класифікувати амін CH3-NH-C2H5

варіанти відповідей

метилетиламін, первинний

метилетиламін, вторинний

етилметиламін, первинний

етилметиламін, вторинний

Запитання 12

Назвати і класифікувати амінокислоту CH3-CH-CH-COOH

І І

NH2 CH3

варіанти відповідей

2-аміно-3-метилбутанова кислота

2-метил-3-амінобутанова кислота

3-аміно-2-метилбутанова кислота

2-аміно-1-метилбутанова кислота

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест