Контрольний диктант

Додано: 8 травня 2020
Предмет: Українська мова, 9 клас
Тест виконано: 426 разів
8 запитань
Запитання 1

Виберіть речення, у якому нема орфографічних та пунктуаційних помилок.

варіанти відповідей

Іще для когось пролетів, а комусь відсочився рік і посивіла матір земля, мружачись під метелицями, вже думала про березень.

Іще для когось пролетів, а комусь відсочився рік, і посивіла матір-земля, мружачись під метелицями, вже думала про березень.

Іще для когось пролетів, а комусь відсочився рік, і посивіла матір земля, мружачись під метелицями, вже думала про березень.

Іще для когось пролетів, а комусь відсочився рік, і посивіла матір-земля мружачись під метелицями вже думала про березень.

Запитання 2

Виберіть речення, у якому нема орфографічних та пунктуаційних помилок.

варіанти відповідей

На Поділлі майже ніколи на Петра Вериги не розбиваються криги, у нас криги розбиває блакитноокий березень.

На Поділлі майже ніколи на Петра вериги не розбиваються криги, у нас криги розбиває блакитно окий березень.

На Поділлі майже ніколи на Петра Вериги не розбиваються криги - у нас криги розбиває блакитноокий березень.

На поділлі майже ніколи на петра вериги не розбиваються криги, у нас криги розбиває блакитноокий березень.

Запитання 3

Виберіть речення, у якому нема орфографічних та пунктуаційних помилок.

варіанти відповідей

Спочатку він парубкує по лісах, видобуває з-під снігу ще не розщібнуті підсніжники, потім розморожує сік у березі і, коли вона блисне щастною сльозою, йде на річки й озера.

Спочатку він парубкує по лісах, видобуває з-під снігу ще не розщібнуті підсніжники, потім розморожує сік у березі і коли вона блисне щасною сльозою, йде на річки й озера.

Спочатку він парубкує по лісах: видобуває з-під снігу ще нерозщібнуті підсніжники, потім розморожує сік у березі, і коли вона блисне щасною сльозою, йде на річки й озера.

Спочатку він парубкує по лісах: видобуває з-під снігу ще не розщібнуті підсніжники, потім розморожує сік у березі і, коли вона блисне щасною сльозою, йде на річки й озера.

Запитання 4

Виберіть речення, у якому нема орфографічних та пунктуаційних помилок.

варіанти відповідей

Тоді на поглинутих плесах починають світити вимоїни і прокидаються льодоколи: поведуть своїми срібними смичками, і вже тільки прислухайся — над берегами й за берегами здиблюється бентежний передзвін, а в берегах шипить, гуркоче, шаленіє крига і радісно зітхає вивільнена хвиля. 

Тоді на поглинутих плесах починають світити вимоїни і прокидаються льодоколи — поведуть своїми срібними смичками, і вже тільки прислухайся — над берегами й за берегами здиблюється бентежний передзвін, а в берегах шипить, гуркоче, шаленіє крига і радісно зітхає вивільнена хвиля. 

Тоді на поглинутих плесах починають світити вимоїни і прокидаються льодоколи — поведуть своїми срібними смичками, і вже тільки прислухайся — над берегами й за берегами здиблюється бентежний передзвін, а в берегах шипить, гуркоче, шаленіє крига, і радісно зітхає вивільнена хвиля. 

Тоді на поглинутих плесах починають світити вимоїни і прокидаються льодоколи — поведуть своїми срібними смичками, і вже тільки прислухайся: над берегами й за берегами здиблюється бентежний передзвін, а в берегах шипить, гуркоче, шаленіє крига, і радісно зітхає вивільнена хвиля. 

Запитання 5

Виберіть речення, у якому нема орфографічних та пунктуаційних помилок.

варіанти відповідей

Як їй любо після темені заграти сонцем та вдарити в бубни примкнутих човнів, щоб підскочили вони вгору, рвонули свої кайдани та згадали воленьку волю і купальські вечори, і сяйво юних очей із тих вечорів.

Як їй любо після темені заграти сонцем, та вдарити в бубни примкнутих човнів, щоб підскочили вони в гору, рвонули свої кайдани та згадали воленьку-волю, і купальські вечори, і сяйво юних очей із тих вечорів.

Як їй любо після темені заграти сонцем та вдарити в бубни примкнутих човнів, щоб підскочили вони вгору, рвонули свої кайдани та згадали воленьку-волю, і купальські вечори, і сяйво юних очей із тих вечорів.

Як їй любо після темені заграти сонцем та вдарити в бубни примкнутих човнів, щоб підскочили вони в гору, рвонули свої кайдани, та згадали воленьку-волю, і купальські вечори, і сяйво юних очей із тих вечорів.

Запитання 6

Виберіть речення, у якому нема орфографічних та пунктуаційних помилок.

варіанти відповідей

Пройшовся березень із підсніжником на шапці і над татарським бродом, і під його ходою вибухнули криги, зосліпу посунули одна на одну, та на коріння яворове, та на м'який, з червонолозом берег; він закипів шумовинням, накостричився вирваним татарським зіллям, що ніжно запахло торішнім літом. 

Пройшовся березень із підсніжником на шапці і над татарським бродом і під його ходою вибухнули криги, зосліпу посунули одна на одну, та на коріння яворове, та на м'який, з червонолозом берег; він закипів шумовинням, накостричився вирваним Татарським зіллям, що ніжно запахло торішнім літом. 

Пройшовся березень із підсніжником на шапці і над татарським бродом, і під його ходою вибухнули криги, зосліпу посунули одна на одну, та на коріння яворове, та на м'який з червонолозом берег; він закипів шумовинням, накостричився вирваним Татарським зіллям, що ніжно запахло торішнім літом. 

Пройшовся березень із підсніжником на шапці і над татарським бродом, і під його ходою вибухнули криги, зосліпу посунули одна на одну, та на коріння яворове, та на м'який з червонолозом берег — він закипів шумовинням, накостричився вирваним татарським зіллям, що ніжно запахло торішнім літом. 

Запитання 7

Виберіть речення, у якому нема орфографічних та пунктуаційних помилок.

варіанти відповідей

А до гомону річки приєд­нується дитячий гомін: бо скресання криги завжди свято для дітвори й тривога для матерів — скільки не кажи, скільки не грози, а неодмінно ж якийсь отряха захоче прокататись на крижині.

А до гомону річки приєд­нується дитячий гомін, бо скресання криги завжди свято для дітвори й тривога для матерів: скільки не кажи, скільки не грози, а неодмінно ж якийсь отряха захоче прокататись на крижині.

А до гомону річки приєд­нується дитячий гомін, бо скресання криги завжди свято для дітвори й тривога для матерів, скільки не кажи, скільки не грози, а неодмінно ж якийсь отряха захоче прокататись на крижині.

А до гомону річки приєд­нується дитячий гомін, бо скресання криги завжди свято для дітвори й тривога для матерів: скільки не кажи, скільки не грози — а неодмінно ж якийсь отряха захоче прокататись на крижині.

Запитання 8

Виберіть речення, у якому нема орфографічних та пунктуаційних помилок.

варіанти відповідей

Ось і зараз знайшовся такий шибайголова, осідлав крижину, широко розставив ноги й, осяяний заздрісними поглядами дітвори, кружляє пливе в березневі світи, в оте фіалкове марево веснування, що тремтить над деревами і завжди тримає в собі бентежну принаду.

Ось і зараз знайшовся такий шибайголова: осідлав крижину, широко розставив ноги й осяяний заздрісними поглядами дітвори кружляє-пливе в березневі світи, в оте фіалкове марево веснування, що тремтить над деревами і завжди тримає в собі бентежну принаду.

Ось і зараз знайшовся такий шибайголова: осідлав крижину, широко розставив ноги й, осяяний заздрісними поглядами дітвори, кружляє пливе в березневі світи, в оте фіалкове марево веснування, що тремтить над деревами, і завжди тримає в собі бентежну принаду.

Ось і зараз знайшовся такий шибайголова: осідлав крижину, широко розставив ноги й, осяяний заздрісними поглядами дітвори, кружляє-пливе в березневі світи, в оте фіалкове марево веснування, що тремтить над деревами і завжди тримає в собі бентежну принаду.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест