Коренеплоди та бульбоплоди види, хімічний склад і харчова цінність

Тест виконано: 34 рази
12 запитань
Запитання 1

Коренеплоди — це овочі  

варіанти відповідей

в яких їстівний потовщений стрижневий корінь.

в яких їстівні плоди

в яких їстівні зернятка

в яких їстівні бульби

Запитання 2

Виберіть групу з бульбоплодів

варіанти відповідей

картопля. морква, топінамбур

батат, морква, топінамбур

картопля. батат, топінамбур

спаржа морква, картопля

Запитання 3

Виберіть групу коренеплодів

варіанти відповідей

селера. хрін. петрушка, баклажан

селера. хрін. батат , буряк

селера. хрін. петрушка, буряк

петрушка. редис.ріпа,кавун

Запитання 4

Найбільше поживних речовин в коренеплодах

варіанти відповідей

під шкірочкою

в корені

в серцевині

в насінні

Запитання 5

Серцевина моркви і білі кільця м'якоті столових буряків мають низьку харчову цінність, оскільки 

варіанти відповідей

містять пектини

містять глікозиди

містять клітковину

містять таніни

Запитання 6

Моркву і морквяний сік споживають при

варіанти відповідей

авітамінозі Д, недокрів'ї, панкреатитах, порушенні мінерального обміну.

авітамінозі С, недокрів'ї, гастритах з пониженою кислотністю шлункового соку, порушенні серцевого ритму

авітамінозі А, недокрів'ї, гастритах з пониженою кислотністю шлункового соку, порушенні мінерального обміну.

авітамінозі К, недокрів'ї, гастритах з пониженою кислотністю шлункового соку, порушенні згортання крові

Запитання 7

Кращими за кулінарними властивостями є сорти моркви з

варіанти відповідей

яскраво-фіолетовою м'якоттю, крупною серцевиною і рівною гладенькою поверхнею.

яскраво-оранжевою м'якоттю, невеликою серцевиною і рівною гладенькою поверхнею.

яскраво-оранжевою м'якоттю, довгим хвостиком і рівною гладенькою поверхнею.

блідо-жовтою м'якоттю, довгим хвостиком і рівною гладенькою поверхнею.

Запитання 8

Найбільше вітаміну С

варіанти відповідей

у свіжій молодій буряковій гичці

у серцевині білого кольору

у сушеній молодій буряковій гичці

у коренеплоді буряка

Запитання 9

Кращі кулінарні властивості мають сорти буряків з

варіанти відповідей

темнозабарвленою м'якоттю і невеликою кількістю білих кілець на розрізі

світлозабарвленою м'якоттю і великою кількістю білих кілець на розрізі

темнозабарвленою м'якоттю і великою кількістю білих кілець на розрізі

світло забарвленою м'якоттю і невеликою кількістю червоних кілець на розрізі

Запитання 10

Які овочі відносяться до коренеплодів

варіанти відповідей

морква, буряк, редиска, редька, ріпа, бруква, петрушка, селера, пастернак, хрін;

морква, буряк, редиска, редька, ріпа, бруква, петрушка, селера, пастернак, кольрабі;

морква, топінамбур редиска, редька, ріпа, бруква, петрушка, селера, пастернак, хрін;

морква, спаржа, редиска, редька, ріпа, бруква, ревінь селера, пастернак, хрін;

Запитання 11

Що не відноситься до бульбоплодів

варіанти відповідей

артишок


картопля

батат

топінамбур

Запитання 12

Обчищають овочі з метою

варіанти відповідей

видалення тих частин, що мають підвищену харчову цінність

видалення тих частин, що мають понижену харчову цінність

видалення бруду

видалення мікроорганізмів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест