Крохмаль. Целюлоза

Додано: 17 квітня 2020
Предмет: Хімія, 9 клас
Копія з тесту: Крохмаль. Целюлоза
19 запитань
Запитання 1

Яка речовина є ізомером крохмалю:     

варіанти відповідей

сахароза

глюкоза

фруктоза

целюлоза

Запитання 2

Емпірична формула більшості вуглеводів:

варіанти відповідей

СхНу

СхНуОz

Сх(Н2О)у

Сх(СООН)у

Запитання 3

Формула крохмалю:  

варіанти відповідей

С3Н5(ОН)3

С12Н22О11

СН3СООН

6Н10О5)п

Запитання 4

Целюлоза відноситься до ...сахаридів:  

варіанти відповідей

моно-

ди-

полі-

Запитання 5

Молекула крохмалю утворена молекулами: 

варіанти відповідей

целюлози

глюкози

сахарози

фруктози

Запитання 6

При частковому гідролізі крохмалю утворюються речовини:  

варіанти відповідей

естери

жири

декстрини

спирти

Запитання 7

Яку речовину використовують у якісній реакції на крохмаль:  

варіанти відповідей

Сu(ОН)2

CuSО4

NаОН

I2

Запитання 8

При повному гідролізі крохмалю утворюється:  

варіанти відповідей

СО2

С2Н5ОН

С12Н22О11

С6Н12О6

Запитання 9

Яка речовина є природним полімером:   

варіанти відповідей

целюлоза

глюкоза

сахароза

гліцерин

Запитання 10

Молекули целюлози:  

варіанти відповідей

лінійні

лінійні і розгалужені

розгалужені

Запитання 11

Суміш декстринів і глюкози називається:  

варіанти відповідей

клейстер

жири

патока

естери

Запитання 12

Обчислити відносну молекулярну масу молекули крохмалю,

якщо ступінь полімеризації n = 200:

варіанти відповідей

32400

48000

24600

17200

Запитання 13

До 200 г розчину сахарози з масовою часткою розчиненої

речовини 20% досипали 10 г сахарози. Знайти масову частку

розчиненої речовини (%) в утвореному розчині: 

варіанти відповідей

20

19,4

25

23,8

Запитання 14

Целюлоза відрізняється від крохмалю тим, що (дві відповіді):

варіанти відповідей

 містить лише розгалужені молекули

 молекули лінійні, ниткоподібні

ступінь полімеризації і молекулярна маса целюлози більші, ніж у крохмалю

не засвоюється в організмі людини

Запитання 15

Властивості крохмалю

варіанти відповідей

Білий порошок

Солодкий на смак

Розчинний у холодній воді

Без смаку

Нерозчинний у холодній воді

Жовтого кольору

Запитання 16

Укажіть природну сировину для одержання целюлози:

варіанти відповідей

Картопля

Деревина

Нафта

Льон

Запитання 17

Целюлоза утворена залишками

варіанти відповідей

α- глюкози

β-глюкози

Запитання 18

Властивості целюлози

варіанти відповідей

Білий порошок

Повільно набухає у воді

Розчинна у холодній воді

Біла тверда речовина

Нерозчинна у воді

Солодка на смак

Запитання 19

Крохмалю найбільше міститься у

варіанти відповідей

винограді

солодких овочах і фруктах

коренях цукрових буряків

бульбах картоплі та зернах хлібних злаків

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест