Крохмаль. Цукор. Мед

Додано: 26 червня 2020
Предмет:
Копія з тесту: Крохмаль. Цукор. Мед
Тест виконано: 29 разів
20 запитань
Запитання 1

Прозорий клейстер високої в'язкості утворює - крохмаль :

варіанти відповідей

рисовий

картопляний

кукурудзяний

Запитання 2

Клейстер невисокої в'язкості, низької прозорості утворює – крохмаль :

варіанти відповідей

рисовий

картопляний

кукурудзяний

Запитання 3

На які сорти поділяють картопляний крохмаль?

варіанти відповідей

екстра, вищий, 1, 2

екстра, вищий, 1

вищий, 1

Запитання 4

Білий колір з кристалічним блиском має крохмаль:

варіанти відповідей

кукурудзяний вищого і першого сорту

картопляний вищий сорт та екстра

картопляний 1 сорт

Запитання 5

При зберіганні крохмалю потрібно дотримуватись рівня відносної вологості:

варіанти відповідей

60-65%

70-75%

75-80%

Запитання 6

Кінцевий продукт гідролізу крохмалю має назву?

варіанти відповідей

крохмаль

патока

глюкоза

Запитання 7

Яка крупа є штучною?

варіанти відповідей

булгур

кус - кус

саго

Запитання 8

Патока - це...

варіанти відповідей

продукт повного гідролізу крохмалю

крупа, одержана з крохмалю

продукт неповного гідролізу крохмалю

Запитання 9

Назвіть асортимент цукру пресованого?

варіанти відповідей

колотий, швидкорозчинний, пудра

пудра, кристалічний, колотий

швидкорозчинний, колотий, дорожній(дрібного фасування)

Запитання 10

За якими органолептичними показниками визначають якість цукру?

варіанти відповідей

зовнішній вигляд, колір, смак, запах, масова частка сахарози

зовнішній вигляд, колір, смак, запах, забарвленість

зовнішній вигляд, колір, смак, запах, розчинність, прозорість розчину

Запитання 11

За ботанічним походженням мед поділяють на :

варіанти відповідей

монофлорний і поліфлорний

квітковий, падевий

центробіжний, сотовий, стільниковий

Запитання 12

Солодкі виділення комах на листках дерев, рослинах це - :

варіанти відповідей

нектар

падь

медяна роса

Запитання 13

Як називається квітковий мед, отриманий шляхом збору бджолами нектару одного виду рослин?

варіанти відповідей

стільниковий

монофлорний

поліфлорний

Запитання 14

Мед темного кольору зі слабким ароматом, тягучою, липкою консистенцією є

варіанти відповідей

гречаним

штучним

падевим

Запитання 15

Одним із кращих видів меду вважають?

варіанти відповідей

білоакацієвий

липовий

гречаний

Запитання 16

Який показник якості, передбачений стандартом, свідчить про міцність цукру-рафінаду?

варіанти відповідей

вологість;

масова частка сахарози;

повна розчинність у воді кубика з ребром 1см;

масова частка редикуючої речовини.

Запитання 17

Причина виникнення відсутності блиску в цукрі - це:

варіанти відповідей

неправильне зберігання;

порушення технології, неправильне зберігання;

підвищена вологість повітря.

Запитання 18

Найчастіше зустрічаються такі дефекти крохмалю:

варіанти відповідей

сірий колір, відтінки інших кольорів;

підвищена вологість;

пліснявіння.

Запитання 19

При маркуванні крохмалю на транспортній тарі роблять позначення:

варіанти відповідей

"боїться вологи";

швидкопсувний продукт;

крихкий продукт.

Запитання 20

Термін придатності до споживання кристалічного цукру:

варіанти відповідей

2 роки;

2 місяці;

4 роки.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест