Кухар 3 розряд II

Додано: 12 червня 2020
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 17 разів
30 запитань
Запитання 1

Від чого залежить харчова цінність м’яса?

варіанти відповідей

кількості і співвідношення білків, жирів, вітамінів, мінеральних речовин, а також від ступеня засвоєння організмом;

кількості і співвідношення колагену та еластину;

кількості і співвідношення глікогену та жирів, а також від ступеня засвоєння організмом;

кількості і якості глікогену та еластину

Запитання 2

Укажіть порядок обробки яловичих нирок:

варіанти відповідей

зняття жиру, видалення плівки, вимочування 3-4 год;

вимочування 3-4 год, зняття жиру, видалення плівки

замочування 1-2 год, видалення плівки, зняття жиру;

замочування 6-8 год, видалення крові, зняття жиру.

Запитання 3

Мета обвалювання м’яса:

варіанти відповідей

відокремлення м’язової тканини від кісткової;

попередження деформування напівфабрикатів;

жилкування м’яса від сухожилків, плівок;

розрубування на частини.

Запитання 4

Оберіть інгредієнти для приготування страви «Каші в’язкої з гарбузом»:

варіанти відповідей

крупа рисова, гарбуз, молоко, цукор, сіль, масло вершкове;

крупа пшоняна, цукор, сіль, масло вершкове, молоко;

крупа пшенична, гарбуз, сіль, масло вершкове;

крупа рисова, гарбуз, цукор, сіль, масло вершкове.

Запитання 5

Укажіть види макаронних виробів:

варіанти відповідей

трубчасті, ниткоподібні, фігурні, стрічкоподібні;

пір’я, макарони, ріжки;

ракушки, алфавіт, ріжки;

макарони, алфавіт, вермішель.

Запитання 6

При відпуску молочних супів в тарілку додають:

варіанти відповідей

цукор;

вершки;

вершкове масло;

ванілін.

Запитання 7

Перлові крупи для приготування супів відварюють окремо з метою:

варіанти відповідей

прискорення варіння;

попередження потемніння бульйону;

збереження форми;

покращення консистенції.

Запитання 8

Як визначити готовність прісного тіста?

варіанти відповідей

при натисканні пальця на його поверхню, заглиблення відновлюється;

відлипає від рук;

має однорідну консистенцію;

відлипає від рук та стінок посуду.

Запитання 9

Мінеральні речовини поділяють залежно від:

варіанти відповідей

виду продукту;

виду теплової обробки;

кількісного вмісту;

від якісного вмісту;

Запитання 10

Укажіть, в якому стані знаходиться риб’ячий жир у рибі:

варіанти відповідей

твердому;

рідкому;

мазеподібному;

пастоподібному.

Запитання 11

Які риби відносять до родини коропових?

варіанти відповідей

лящ, сазан, короп, вобла;

лящ, сазан, короп, карась, линь, скумбрія, пікша;

тарань, товстолобик, амур, лящ, окунь;

скумбрія, вобла, пікша, окунь.

Запитання 12

Яєчний порошок - це:

варіанти відповідей

висушений меланж;

висушена суміш білка і жовтка;

висушений білок;

висушений жовток.

Запитання 13

Як класифікують за способом теплової обробки страви з яєць?

варіанти відповідей

відварні, смажені, запечені;

смажені, запечені, припущені;

відварні, смажені, тушковані;

смажені, тушковані, запечені.

Запитання 14

Яку крупу перед варінням не промивають?

варіанти відповідей

пшоняну;

рисову;

манну;

перлову.

Запитання 15

Яка мета пасерування цибулі для приготування супів?

варіанти відповідей

для розм’якшення;

для покращення зовнішнього вигляду;

для розчинення ефірних олій в жирі;

для збереження барвників.

Запитання 16

Пружна, еластична маса, що утворюється при набуханні нерозчинних білків борошна називається:

варіанти відповідей

крупчатка;

клейковина;

фермент;

мальтоза.

Запитання 17

Послідовність приготування напівфабрикату вареників складається з наступних процесів:

варіанти відповідей

підготовка інгредієнтів, приготування тіста, приготування начинки, формування, варіння;

підготовка інгредієнтів, приготування тіста, приготування начинки, формування, витримування сирих вареників на холоді, варіння;

підготовка борошна, приготування тіста, приготування начинки, формування, витримування сирих вареників на холоді, варіння;

підготовка інгредієнтів, приготування тіста, формування, витримування сирих вареників на холоді, варіння, оздоблення.

Запитання 18

Для приготування картоплі фрі картоплю нарізають:

варіанти відповідей

брусочками;

часточками;

кубиками;

скибочками.

Запитання 19

Чисте філе риби це:

варіанти відповідей

філе риби без хребтової і реберних кісток;

філе риби без шкіри та реберних кісток;

філе без шкіри, реберних кісток та хребта;

філе без шкіри та хребта.

Запитання 20

Яку форму мають зрази з рибної котлетної маси?

варіанти відповідей

овальну;

цеглинки;

округлу;

кульки.

Запитання 21

Способи смаження продуктів:

варіанти відповідей

основний, в жаровій шафі, у фритюрі, на відкритому вогні, без жиру;

без жиру, пасерування, на відкритому вогні;

у фритюрі, запікання, в жаровій шафі, без жиру;

основний, пасерування, у фритюрі, на відкритому вогні

Запитання 22

Універсальна  кухонна  машина - це:

варіанти відповідей

машина для нарізання овочів різними формами;

машина для обробки сировини, напівфабрикатів;

машина для подрібнення продуктів;

багатоцільовий пристрій , складається з приводу та змінних механізмів.

Запитання 23

Який диск використовують в овочерізках для нарізання овочів правильною соломкою, брусочками?

варіанти відповідей

з гребінчастими ножами;

з плоскими ножами;

з тертковими ножами;

з плоскими ножами та з гребінчастими ножами.

Запитання 24

Чому на ножі-фрези у м'ясорозпушувачах накручується напівфабрикат?

варіанти відповідей

не правильно встановлена кришка;

не встановлені гребінки;

деформовані ножі-фрези;

збільшена вага напівфабрикату.

Запитання 25

Який колір полум'я свідчить про повне згорання газу?

варіанти відповідей

блакитний;

червоний;

блакитно-червоний;

жовтий.

Запитання 26

Яку воду заливають до парогенератора харчоварильного котла?

варіанти відповідей

кип’ячену, відстояну 24 години;

гарячу, відстояну 24 години;

холодну, відстояну 24 години;

кип’ячену.

Запитання 27

Рівень води в живильній коробці кип’ятильника підтримується:

варіанти відповідей

кип’ятильною посудиною;

клапаном поплавця;

пакетним перемикачем;

поплавковим пристроєм.

Запитання 28

Як визначити наявність води в парогенераторі харчоварильного котла?

варіанти відповідей

за допомогою крана рівня;

за допомогою зливного крану;

за допомогою електроконтактного манометра;

за допомогою клапана турбінки.

Запитання 29

Для чого призначена магнітна пастка у просіювачах:

варіанти відповідей

видалення домішок;

видалення відходів;

видалення металевих частинок;

аерації борошна.

Запитання 30

Конфорка електричної плити, як нагрівальний елемент призначена для:

варіанти відповідей

перетворення електричної енергії на теплову;

регулювання потужності;

регулювання заданого температурного режиму;

перетворення кінетичної енергії на теплову.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест