Кухар 4 розряд III

Додано: 28 травня 2020
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 33 рази
30 запитань
Запитання 1

З якою метою раки після варіння залишають в пряному відварі на 10-15хв

варіанти відповідей

кращого очищення

набуття приємного аромату

видалення присмаку водоростей

видалення залишків піску

Запитання 2

Морожені креветки варять у воді протягом

варіанти відповідей

5 хвилин

20 хвилин

15 хвилин

10 хвилин

Запитання 3

Вкажіть запобіжні засоби в механізмі для подрібнення сухих продуктів типу МЗ 12-15

варіанти відповідей

запобіжна решітка, штовхач, мікроперемикач

запобіжна решітка, штовхач, кришка

штовхач, кришка, блокувальний пристрій

кришка, штовхач, мікроперемикач

Запитання 4

Від чого залежить якість рибного фаршу під час подрібнення на м’ясорубці

варіанти відповідей

справності м’ясорубки та кількості подачі філе риби

загострення ножів та решіток, збірки м’ясорубки, кількості подачі інгредієнтів у робочу камеру

загострення ножів, збірки м’ясорубки, справності блокувального пристрою

загострення ножів, справності м’ясорубки та блокувального пристрою

Запитання 5

При дегустації січеників рибних українських начинка вязка, жирна. Яка причина

варіанти відповідей

в фарш не додали сухарів

висока температура смаження

низька температура смаження

виріб прогрівали в жаровій шафі

Запитання 6

Після варіння з свинячої грудинки видаляють

варіанти відповідей

реберні кістки

хрящі

м’якоть

грудинку

Запитання 7

В якому посуді відпускають м’ясні другі страви

варіанти відповідей

мілка столова тарілка, блюдо, керамічний горщик, порційна сковорідка, баранчик

глибока столова тарілка, баранчик, супова миска

керамічний горщик, баранчик, глибока столова тарілка

порційна сковорідка, супова миска, мілка столова тарілка

Запитання 8

М'ясо варять на

варіанти відповідей

на великому вогні

при бурхливому кипінні

на помірному вогні

на пару

Запитання 9

При тушкуванні м'яса великими шматками додають

варіанти відповідей

молоко, овочі, часник, сіль, спеції

бульйон, овочі, томатне пюре, сіль, спеції

спеції, воду, овочі, картоплю, сіль

сіль, спеції, молоко

Запитання 10

Набір продуктів для плову

варіанти відповідей

крупа гречана, маргарин, цибуля ріпчаста, морква, сіль, спеції, м’ясо

цибуля ріпчаста, морква, томатне пюре, сіль, перець, картопля, м'ясо

м'ясо, крупа рисова, олія, цибуля ріпчаста, морква, томатне пюре, сіль, перець

крупа пшоняна, маргарин, м'ясо, сіль, перець, спеції

Запитання 11

Чим відрізняється ромштекс від антрекоту

варіанти відповідей

паніровкою

формою

способом теплої обробки

використанням частин м’яса

Запитання 12

Яка послідовність теплової обробки приготування битків українських

варіанти відповідей

варіння, запікання

смаження, тушкування

смаження у фритюрі

смаження, запікання

Запитання 13

Печінку для смаження основним способом панірують у

варіанти відповідей

складній паніровці

борошні

сухарях

яйцях

Запитання 14

Тривалість робочого часу для працівників віком від 16-18 років

варіанти відповідей

36 годин на тиждень

30 годин на тиждень

24 години на тиждень

40 годин на тиждень

Запитання 15

Під час смаження котлети викладають на розігріту з жиром сковороду у такий спосіб

варіанти відповідей

від себе

на себе

зверху вниз

довільно

Запитання 16

Який гарнір використовують для відпуску бефстроганов на замовлення

варіанти відповідей

картопля смажена нарізана брусочками

картопля запечена

макарони відварні

рис припущений

Запитання 17

З якою метою під час тушкування м'яса використовують томатне пюре

варіанти відповідей

прискорення розм’якшення сполучної тканини м'яса, покращення смакових якостей

для забарвлення

для витоплення жиру

покращення смакових якостей

Запитання 18

Якими продуктами шпигують яловичину

варіанти відповідей

сало шпик, біле коріння, морква, цибуля

сало шпик, часник, біле коріння, морква

біле коріння, морква, цибуля, часник

біле коріння, морква, цибуля, часник, лавровий лист

Запитання 19

М'ясо при тепловій обробці зменшується в масі за рахунок

варіанти відповідей

зсідання білків, витоплювання жирів

клейстеризації глікогену

руйнування вітамінів

випаровування рідини

Запитання 20

У рецептуру якого соусу входить біле сухе вино

варіанти відповідей

білого основного

червоного основного

парового

томатного

Запитання 21

Який ароматизатор використовують для соусу молочного солодкого

варіанти відповідей

кориця

мускатний горіх

ваніль

бадьян

Запитання 22

Як попередити потемніння очищенних яблук для компоту (дві відповіді)

варіанти відповідей

посипати цукром

до варіння зберігати в підкисленій воді

попередньо бланширувати

використовувати яблука одного помологічного сорту

Запитання 23

Який термін настоювання компоту із суміші сухофруктів

варіанти відповідей

30 хв

2-3 год

10-12 год

не настоюють

Запитання 24

Особливості приготування узвару

варіанти відповідей

сухофрукти варять 2 год з додаванням цукру, меду

варять 3-4 год, настоюють з додаванням меду

сухофрукти варять 3-4 год з додаванням цукру, кислоти

сухофрукти варять 3-4 год з додаванням цукру, меду

Запитання 25

Як попередити появу плівки на киселі

варіанти відповідей

поверхню посипати цукровою пудрою або цукром

охолодити і прикрити кришкою

порціонувати перед відпуском

в кисіль додати  кислоту

Запитання 26

Що означає маса брутто сировини в рецептурах на страви

варіанти відповідей

маса необробленої сировини

маса сировини в тарі

маса обробленої сировини

маса готової сировини

Запитання 27

Як правильно ввести сік при приготуванні желе з цитрусових

варіанти відповідей

після введення желатину в сироп  додати сік, прокипятити


сік додавати разом із замоченим желатином

після введення желатину в сироп охолодити масу 15-20 хв, додати сік

після введення желатину в сироп  додати сік

Запитання 28

З якою ціллю нарізані яблука для страви яблука  смажені у тісті посипають цукром

варіанти відповідей

кращої карамелізації цукрів

придання смаку, кращої карамелізації цукрів


розм’якшення яблука, придання смаку

декстринізації крохмалю

Запитання 29

Який посуд використовують для відпуску солодких страв

варіанти відповідей

пашотницю, закусочну тарілку

закусочну тарілку, блюдце

порційну сковорідку, закусочну тарілку

креманку, десертну тарілку

Запитання 30

Як підготувати яблука для страви яблука по-київськи

варіанти відповідей

очищення, видалення насіннєвого гнізда, бланшування

видалення насіннєвого гнізда,бланшування

очищення, бланшування, видалення насіннєвого гнізда

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест