1. До спеціалізованих підприємств ресторанного господарства відносяться:
2.Які бари спеціалізуються на приготуванні й реалізації змішаних напоїв?
3.Укажіть бари, у яких реалізують марочні вина для дегустації, різні види коктейлів, крюшонів, пуншів, глінтвейнів, грогів, шампанське, чорну каву, морозиво, натуральні плоди і ягоди, бутерброди, кондитерські вироби.
4. Укажіть спеціалізоване кафе за контингентом споживачів.
Який заклад ресторанного господарства може мати обмежений та специфічний асортимент продукції?
Укажіть, у яких закладах ресторанного господарства допускається самообслуговування.
Укажіть тип закладу ресторанного господарства,у якому можна бронювати місця.
Спеціалізований заклад ресторанного господарства - це заклад який
Бар – заклад ресторанного господарства
За контингентом, що обслуговується ресторани поділяють на
. Назвіть клас ресторану
У яких ресторанах здійснюється самообслуговування:
Найвищі класи встановлюються в таких підприємствах, як:
За характером виробництва підприємства ресторанного господарства поділяються на:
За асортиментом продукції, що випускають, підприємства ресторанного господарства поділяються на:
На які групи можна поділити ресторани залежно від методу обслуговування, що застосовується в них?
БУФЕТНУ ПРОДУКЦІЮ В ПРОЦЕСІ ОБСЛУГОВУВАННЯ ПОДАЮТЬ
ГАРЯЧІ ЗАКУСКИ ПОДАЮТЬ
При подачі других страв французьким способом офіціант:
ВСТАНОВИТИ ЧЕРГОВІСТЬ ПОДАЧІ СТРАВ (правильний варіант відповіді)
1. фруктовий салат
2. асорті м’ясне
3. кава американо
4. гаряча закуска "Джульєн"
5. червона ікра
6. борщ український
7. Битки по- домашньому.
Заправні супи подають:
Гарячі закуски подають у послідовності:
Укажіть посуд для подавання пампушок до борщу українського.
Укажіть металевий посуд для подавання других гарячих страв.
Зустріч відвідувачів ресторану розпочинається :
В торговій залі ресторану гостей зустрічає:
Після прийняття замовлення офіціант:
При виконанні замовлення першими подаються:
Який метод обслуговування відвідувачів у ресторані класу “люкс”?
Для якого сервісу характерне обслуговування з допомогою приставного столика? .
Укажіть порцеляновий посуд для подавання других страв.
.
Місцем відпочинку і очікування відвідувачів, зустрічі гостей є:
;
Укажіть правильний варіант вітання гостей.
Які супи подають у бульйонних чашках із блюдцями?
На якому бенкеті усі страви та напої подають гостям офіціанти в обнос?
До основних приборів належить:
Баранчик круглий використовується в закладах ресторанного господарства
Ручник можна носити:
Вишукані та оригінальні фірмові страви обов’язкові в меню:
Для подавання міцних і десертних вин використовують:
У ресторанах класу люкс не використовують посуд:
Якість полірованих келихів перевіряємо:
Сервірування столу може бути:
При подаванні чорної кави у кавовій чашці кавову ложку:
Розрізняють такі види меню:
Чашка для подачі кави з молоком ємкістю:
Поняття, що таке – «меню»:
Встановіть відповідність між визначеннями і поняттями:
1. Ресторан
а) Підприємство, що реалізує міцні алкогольні ,слабоалкогольні та б/алкогольні напої, закуски, бульйони другі гарячі страви нескладного приготування, солодкі страви та куповані товари.
2. Кафе
б) Це підприємство харчування при виробничих підприємствах, установах, навчальних закладах або загальнодоступне, що призначена для приготування і реалізації страв масового попиту.
3. Бар
в) Підприємство, що реалізує гарячі і холодні напої, кисломолочні продукти, хлібобулочні та борошняні, кондитерські вироби, страви нескладного приготування в обмеженій кількості.
4. Закусочна
г) Загальнодоступне підприємство, що відрізняється від інших типів підприємств харчування ширшим асортиментом, страв складного приготування, кращим інтер’єром, освітленням, сервіруванням столів та високим рівнем обслуговування відвідувачів.
5. Їдальня д) Підприємство, призначене для швидкого обслуговування відвідувачів, стравами нескладного приготування, гарячими та холодними напоями, борошняними і кондитерськими виробами.
Розміри ручників:
В якому порядку офіціант виносить замовлення гостям?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома