Механічна кулінарна обробка м'яса.

Додано: 10 квітня 2022
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 52 рази
10 запитань
Запитання 1

Найкращим для кулінарного використання є м'ясо:

варіанти відповідей

Остигле

Охолоджене

Заморожене

Запитання 2

М'ясо розморожують:

варіанти відповідей

У теплій воді

У холодній воді

На повітрі

Запитання 3

Яке забарвлення має м'ясо старої яловичини?

варіанти відповідей

світло-червоне

темно-червоне

рожево-червоне

Запитання 4

На скільки категорій поділяють свинину за вгодованістю?

варіанти відповідей

на три

на чотири

на п'ять

Запитання 5

Для чого здійснюють кулінарне розбирання м'яса?

варіанти відповідей

З метою раціонального використання окремих частин туші

З метою кращого засвоювання м'яса організмом людини

З метою кращого вигляду м'яса, при приготуванні

Запитання 6

Лінія розділення туші на передню і задню четвертини проходить через останнє ребро і ... .

варіанти відповідей

між 10-11 хребцями

між 12-13 хребцями

між 13-14 хребцями

Запитання 7

Основні показники якості м'яса?

варіанти відповідей

М'ясо має сірий колір

М'ясо має рожевий колір

Колір жиру м'яса жовтий

Запитання 8

Передня частина яловичої туші складається з:

варіанти відповідей

Лопаткової, шийної, спиннореберної частини

Вирізки, черевної частини, товстого краю

Тонкого краю, пружка, грудинки

Запитання 9

Задню четвертину яловичої туші розділяють на:

варіанти відповідей

лопаткову частину

тазостегнову частину

на поперекову частину

Запитання 10

Де проходить лінія розрубування свинини на дві частини?

варіанти відповідей

по контуру задньої ноги

по останньому ребру

по шостому ребру

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест