Нітрогенвмісні органічні сполуки. В3

Додано: 21 березня 2021
Предмет: Хімія, 10 клас
Тест виконано: 316 разів
17 запитань
Запитання 1

Аміни - це органічні нітрогенвмісні сполуки, які є похідними

варіанти відповідей

амоніаку

азоту

вуглекислого газу

води

Запитання 2

Яким амінам відповідає загальна формула

варіанти відповідей

первинним

вторинним

третинним

четвертинним

Запитання 3

Виберіть правильну назву (за систематичною номенклатурою) сполуки, зображеної на малюнку

варіанти відповідей

2-метил-пропан-2-амін

2-метил-бутан-2-амін

2-метил-бутан-1-амін

2-метил-пропан-1-амін

Запитання 4

Через їх специфічні властивості аміни ще називають

варіанти відповідей

органічними основами

органічними кислотами

органічними оксидами

органічними солями

Запитання 5

Серед перелічених варіантів виберіть назву представника ароматичних амінів

варіанти відповідей

анілін

гліцин

метанамін

азот

Запитання 6

Виберіть формулу сполуки із якою анілін буде реагувати

варіанти відповідей

HCl

NaOH

KOH

СО

Запитання 7

Анілін використовують як основу при виробництві

варіанти відповідей

скла

барвників

пластмас

поліетилену

Запитання 8

Серед перелічених варіантів виберіть формулу аміноетанової кислоти

варіанти відповідей

CH3-COOH

CH3-NH2

C6H5-NH2

NH2-CH2-COOH

Запитання 9

Амінокислоти є структурною одиницею

варіанти відповідей

амінів

спиртів

білків

нуклеїнових кислот

Запитання 10

Яким зв'язком з'єднуються структурні ланки в білковій молекулі?

варіанти відповідей

карбоксильним

водневим

пептидним

ковалентним

Запитання 11

Четвертинна структура білкових молекул це

варіанти відповідей

послідовність чергування залишків α-амінокислот у поліпептидному ланцюзі

форма поліпептидного ланцюга у вигляді спіралі

просторова конфігурація, що формується внаслідок згортання або закручення спіралі поліпептидного ланцюга в клубок 

поєднання у просторі кількох білкових макромолекул

Запитання 12

Послідовність чергування залишків α-амінокислот у поліпептидному ланцюзі

варіанти відповідей

первинна структура білкових молекул

вторинна структура білкових молекул

третинна структура білкових молекул

четвертинна структура білкових молекул

Запитання 13

Що є продуктами гідролізу білків?

варіанти відповідей

суміш амінокислот

суміш амінів

вуглекислий газ і вода

азот

Запитання 14

Що відбувається з білком під час смаження яєчні?

варіанти відповідей

гідроліз

денатурація

пептизація

кольорові реакції

Запитання 15

Розташуйте у порядку ускладнення (від найпростішого до найскладнішого) рівні структурної організації білків.

А) це певна просторова форма, якої набуває поліпептидний ланцюг (може бути ниткоподібною або спіралеподібною);

Б) поєднання у просторі кількох білкових макромолекул (білкові комплекси);

В) послідовність чергування залишків α-амінокислот у поліпептидному ланцюзі;

Г) дана структура формується внаслідок згортання або закручення спіралі поліпептидного ланцюга в клубок.

варіанти відповідей

В-А-Г-Б

Г-В-А-Б

А-В-Б-Г

Б-В-Г-А

Запитання 16

Напишіть рівняння реакції горіння етанаміну. Урівняйте коефіцієнти. Виберіть коефіцієнт, який стоїть перед молекулою вуглекислого газу

варіанти відповідей

15

14

8

пропустити завдання

Запитання 17

У промисловості анілін добувають шляхом відновлення нітробензену. Обчисліть об'єм водню, необхідний для відновлення 5 моль нітробензену

варіанти відповідей

336 л

112 л

504 л

пропустити завдання

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест