Кулінарне розбирання та обвалювання яловичої туші

Додано: 25 березня
Предмет: Технології, 11 клас
10 запитань
Запитання 1

З якою метою здійснюється кулінарне розбирання м’яса?

варіанти відповідей

Для відокремлення вирізки і товстого краю від ребер

З метою розподілення пів туші на попередню і задню частини

 З метою раціонального використання окремих частин туші, які мають різне кулінарне призначення.

Запитання 2

Які існують м’ясні н/ф залежно від виду м’яса?

варіанти відповідей

З яловичини, свинини, баранини і телятини

Натуральна, паніровані і січені

Великими порційними і дрібними шматками

Запитання 3

До якої категорії належить м’ясо яловичини, що має показники за вгодованістю нижчі від вимог І і ІІ категорій?

варіанти відповідей

До ІІІ категорії

До худого

До неякісного

Запитання 4

Чим зумовлюється харчова цінність м’яса забійних тварин?

варіанти відповідей

 Вмістом необхідних організму людини речовин: білків, жирів, екстрактивних і мінеральних речовин, ферментів і вітамінів А,Д, РР, групи В

Вмістом ферментів та екстрактивних речовин

Вмістом білків і жирів

Запитання 5

Класифікація м’яса за термічним станом.

варіанти відповідей

остигле, парне, охолоджене;

заморожене, розморожене, тепле, охолоджене;

остигле, охолоджене, підморожене, заморожене.

Запитання 6

З яких частин складається передня четвертина яловичини ?

варіанти відповідей

тонкий край, задня нога, пружок, пахвина;

тонкий край, задня нога, пружок, реберна частина, пахвина;

лопатка, шия, товстий край, підлопаткова частина, пружок, грудинка

Запитання 7

Обвалювання м’яса це :

варіанти відповідей

розбирання м’яса на окремі частини;

жилкування м’яса;

відокремлення м’якоті від кісток;

Запитання 8

Скласти правильно технологічну схему обробки м’яса:

варіанти відповідей

Зачищення забруднених місць і видалення тавра – розморожування – обвалювання -  обмивання - обсушування – зачищання від сухожилків, жиру – розрубування на

 частини – приготування напівфабрикатів – перевірка якості.

Перевірка якості – розмороження – зачищання забруднених місць і видалення тавра – обмивання –обсушування – розрубування на частини – обвалювання – зачищання від сухожилок, жиру – приготування напівфабрикатів.

Перевірка якості – розмороження – зачищання забруднених місць і видалення тавра – розрубування на частини - обсушування – зачищання від сухожилків - приготування напівфабрикатів

Запитання 9

Лінія розділення туші на передню та задню четвертини проходить через

останнє ребро й між ........

варіанти відповідей

12 і 13 хребцями

13 і 14 хребцями

14 і 15 хребцями

Запитання 10

В якому цеху здійснюють процес розбирання м'яса та приготування н/ф з нього?

варіанти відповідей

в м'ясному

в холодному

в гарячому

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест