Обслуговування фуршету

Додано: 15 квітня 2021
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 22 рази
12 запитань
Запитання 1

У практиці обслуговування застосовують три основних способи подачі:


варіанти відповідей

в обнос французький спосіб

англійський спосіб;

у стіл російський спосіб

китайський спосіб

тибетський спосіб

Запитання 2

В обнос (французький спосіб) - це

варіанти відповідей

перекладання замовленої страви на тарілку гостя за допомогою спеціальних наборів;

перекладання закусок і страв у тарілки на підсобному або приставному столі 

розміщення замовлених страв (кілька порцій в одному посуді або однопорційному) на обідньому столі. 

такого способу не існує.

Запитання 3

 У барах застосовуються різні методи обслуговування відвідувачів:

варіанти відповідей

тільки обслуговування офіціантами

тільки самообслуговування

самообслуговування, обслуговування офіціантами, комбіноване обслуговування. 

Запитання 4

Бари, в асортименті яких основне місце посідають різноманітні алкогольні та безалкогольні коктейлі, змішані напої та спеціальні закуски до них:

варіанти відповідей

гриль-бар та снек-бар.

аперитив-бар, винний бар, коктейль-бар, пивний бар (паб), молочний бар, фіто-бар, десертний бар.

диско-бар (night - club bars), бізнес-клуб-бар, театральний бар, хол-бар тощо.

Запитання 5

......... бар призначений для відпочинку та насолоди винами. В асортименті продукції бару - різноманітні марочні вина, а також коктейлі та змішані напої на їх основі і спеціальні закуски до них.

варіанти відповідей

Винний

Гриль-бар

Диско-бар

Коктейль-бар

Запитання 6

Які столові прибори відносяться до допоміжних:

варіанти відповідей

лопатки,щипці,мірні ложки;

розливні ложки,ніж,виделка;

ніж,виделка,ложка.

Запитання 7

Рибне асорті подають в:

варіанти відповідей

оселедниці

пиріжковій тарілц

 овальному блюді

овальному баранчику

Запитання 8

Прибори для спецій наповнюють на...

варіанти відповідей

3/4

1/2

2/3

 1/3

Запитання 9

Організація музичного обслуговування, проведення концертів, забезпечення газетами, журналами, настільними іграми, ігровими автоматами, більярдом тощо - це......


варіанти відповідей

послуги з харчування

послуги з організації дозвілля

послуги з доставки їжі

Запитання 10

Щоденна підготовка залу включає 

варіанти відповідей

натирання паркетної і лінолевої підлоги

протирання пилу з вікон, меблів, карнизів, панелей, підвіконь, світильників, опалювальних батарей, а потім миття підлоги

прибирання підлоги, обмітання пилу, протирання меблів та обладнання.

Запитання 11

Коли бригадир офіціантів отримує необхідний для сервірування столовий посуд, набори і білизну відповідно до кількості столів і норм оснащення?

варіанти відповідей

коли закінчується посуд і набори

перед прибиранням приміщень і розміщенням столів, за дві години до відкриття ресторану

після прибирання приміщень і розміщення столів, за дві години до відкриття ресторану

Запитання 12

.......... з вільним вибором страв; скомплектованих обідів (сніданків, вечерь); денного раціону; дієтичне; дитячого харчування; банкетне; спеціальних видів обслуговування.

варіанти відповідей

види карт

види меню

види обслуговування

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест