Оф 3.1.1 ОРГАНІЗАЦІЯ ОБСЛУГОВУВАННЯ В РЕСТОРАНАХ

Додано: 24 листопада 2020
Предмет: Трудове навчання
Тест виконано: 110 разів
12 запитань
Запитання 1

Дайте визначення поняття "ресторан".

варіанти відповідей

Заклад ресторанного господарства з різноманітним асортимент продукції власного виробництва й закупних товарів, високим рівнем обслуговування і комфорту у поєднанні з організуванням відпочинку й дозвілля споживачів

Різновид закладу ресторанного господарства, де застосовують метод самообслуговування і пропонують дієтичне харчування.

Заклад ресторанного господарства самообслуговування, де переважає асортимент гарячих і холодних закусок, страв нескладного приготування, призначений для швидкого обслуговування споживачів

Заклад ресторанного господарства для обслуговування певного контингенту споживачів із різноманітним асортиментом продукції власного виробництва і закупних товарів, в якому страви можуть подавати у вигляді скомплектованих раціонів харчування

Запитання 2

Які страви випускає соусне відділення? 

варіанти відповідей

другі страви, гарніри, соуси

перші страви, десерт, холодні закуски 

другі страви, соуси, кондитерські вироби

Запитання 3

Укажіть різновид бару або ресторану, який працює переважно в нічні години, з організуванням різноманітних видовищ і розважально- танцювальних програм із музичним супроводом 

варіанти відповідей

Кафетерій 

Нічний клуб

Сосисочна 

Кафе дитяче

Запитання 4

Як називається заклад ресторанного господарства, що організовує харчування працівників в організаціях?

варіанти відповідей

Вагон-ресторан 

Диско-бар

Гриль-бар

 Їдальня

Запитання 5

Який заклад ресторанного господарства може мати обмежений та специфічний асортимент продукції?

варіанти відповідей

Ресторан вищого классу

Ресторан класу люкс

Кафе

 Закусочна

Запитання 6

Встановіть відповідність між обладнанням гарячого цеху та його призначення

Обладнання Призначення обладнання

1) електросковороди А) Для приготування шашликів

2) котли Б) Для варіння бульйонів і супів

3) жарові шафи В) Для приготування продуктів на пару

4) парові шафи Г) Для пасерування і тушкування овочів

5) шашличні печі Д) Для приготування запечених страв


варіанти відповідей

1-В, 2-Г, 3-А, 4-Б, 5-Д

1-Б, 2-А, 3-Г, 4-В, 5-Д

1-Г, 2-Б, 3-Д, 4-В, 5-А

1-А, 2-Б, 3-В, 4-Г, 5-Д

Запитання 7

Встановіть відповідність між назвою і призначенням цехів на закладах ресторанного господарства

Назва цеху Призначення цеху

1) овочевий цех А) Виробництво рибних н/ф

2) рибний цех Б) Виробництво I, II страв, соусів

3) м’ясний цех В) Виробництво овочевих н/ф

4) гарячий цех Г) Виробництво н/ф з птиці

варіанти відповідей

1-А, 2-Г, 3-Б, 4-В

1-Б, 2- Б, 3- Г, 4-А

1-В, 2-А, 3-Г, 4-Б

1-Г, 2-В, 3-А, 4- Б

Запитання 8

Встановіть відповідність між назвами приміщень та їх функціями

Назва приміщення Призначення приміщення

1) бенкетні зали А) Приміщення обладнується вішалкою  для одягу споживача

2) вестибюль

Б) Приміщення для відпочинку споживачів і обслуговування

3) аванзал

В) Приміщення з якого починається обслуговування

4) гардероб

Г)Приміщення для обслуговування відвідувачів, місце для приймання їжі та відпочинку

варіанти відповідей

1-Г, 2-В, 3-Б, 4-А

1-А, 2-Б, 3-Г, 4-В

1-В, 2-А, 3-Г, 4-Б

1-Б, 2-Г, 3-А, 4-В

Запитання 9

Встановіть відповідність технологічних ліній при обробці м’яса

Технологічний процес Порядок виконання операції

1) обсушування А) 1

2) зачищення та жилкування Б) 2

3) виробництво м`ясних н/ф В) 3

4) промивання Г) 4

5) розрубування туші Д) 5

6) розморожування Е) 6

7) обвалювання Є) 7

варіанти відповідей

1- А, 2-Б, 3-В, 4-Г, 5-Д, 6,-Е, 7-Є

1-В, 2-Е, 3-Є, 4-Б, 5-Г, 6-А, 7-Д

1-Д, 2-Є, 3-А, 4-Г, 5-Б, 6-В, 7-Е

Запитання 10

 Розморожування м’яса, яке надійшло замороженим в м’ясний цех проводиться

варіанти відповідей

протягом 3-х днів у камерах дефростерах

протягом 3-х годин у камерах дефростерах

протягом 12 годин у холодній воді

 

протягом 2-х днів у проточній воді

Запитання 11

Який вихід супів у Збірнику рецептур національних страв та кулінарних виробів? 

варіанти відповідей

300


500


1000


250

Запитання 12

Розмістіть назви цехів і виробів у відповідності до місця їх приготування

Назва цеху Назва страви або технологічного процесу

1) м’ясний цех А) Борщ український

2) супове відділення Б) Омлет

3) овочевий цех В) Рибні напівфабрикати

4) соусне відділення Г) М’ясний фарш

5) рибний цех Д) Очищення картоплі


варіанти відповідей

1-А, 2-В, 3-Б, 4-Д, 5-Г

1-Г,2-Б,3-Д, 4-В, 5-А

1-Г, 2-А, 3-Д, 4-Б, 5-В

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест