Дайте визначення поняття "ресторан".
Які страви випускає соусне відділення?
Укажіть різновид бару або ресторану, який працює переважно в нічні години, з організуванням різноманітних видовищ і розважально- танцювальних програм із музичним супроводом
Як називається заклад ресторанного господарства, що організовує харчування працівників в організаціях?
Який заклад ресторанного господарства може мати обмежений та специфічний асортимент продукції?
Встановіть відповідність між обладнанням гарячого цеху та його призначення
Обладнання Призначення обладнання
1) електросковороди А) Для приготування шашликів
2) котли Б) Для варіння бульйонів і супів
3) жарові шафи В) Для приготування продуктів на пару
4) парові шафи Г) Для пасерування і тушкування овочів
5) шашличні печі Д) Для приготування запечених страв
Встановіть відповідність між назвою і призначенням цехів на закладах ресторанного господарства
Назва цеху Призначення цеху
1) овочевий цех А) Виробництво рибних н/ф
2) рибний цех Б) Виробництво I, II страв, соусів
3) м’ясний цех В) Виробництво овочевих н/ф
4) гарячий цех Г) Виробництво н/ф з птиці
Встановіть відповідність між назвами приміщень та їх функціями
Назва приміщення Призначення приміщення
1) бенкетні зали А) Приміщення обладнується вішалкою для одягу споживача
2) вестибюль
Б) Приміщення для відпочинку споживачів і обслуговування
3) аванзал
В) Приміщення з якого починається обслуговування
4) гардероб
Г)Приміщення для обслуговування відвідувачів, місце для приймання їжі та відпочинку
Встановіть відповідність технологічних ліній при обробці м’яса
Технологічний процес Порядок виконання операції
1) обсушування А) 1
2) зачищення та жилкування Б) 2
3) виробництво м`ясних н/ф В) 3
4) промивання Г) 4
5) розрубування туші Д) 5
6) розморожування Е) 6
7) обвалювання Є) 7
Розморожування м’яса, яке надійшло замороженим в м’ясний цех проводиться
Який вихід супів у Збірнику рецептур національних страв та кулінарних виробів?
Розмістіть назви цехів і виробів у відповідності до місця їх приготування
Назва цеху Назва страви або технологічного процесу
1) м’ясний цех А) Борщ український
2) супове відділення Б) Омлет
3) овочевий цех В) Рибні напівфабрикати
4) соусне відділення Г) М’ясний фарш
5) рибний цех Д) Очищення картоплі
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома