ОФ3.2.3 ОТРИМАННЯ ТА ПОДАЧА ПЕРШИХ СТРАВ

Додано: 28 листопада 2020
Предмет:
Тест виконано: 4 рази
11 запитань
Запитання 1

Перші гарячі страви подаються при температурі:

варіанти відповідей

60-65ο С

70-75ο С 

80-85ο С.

Запитання 2

При подаванні заправних супів слід подавати так:  

варіанти відповідей

в глибоку миску налити 500 г супу та поставити її на мілку столову тарілку, окремо подавши ложку 

в глибоку тарілку налити 500 г супу, поставити її на підставну тарілку і покласти ложку на мілку столову тарілку

в глибоку столову тарілку налити 500 г супу, посипати зеленню петрушки та до сервірувати стіл столовою ложкою

Запитання 3

У європейських ресторанах супи -пюре та супи-крем подають виключно: 

варіанти відповідей

в металевих супових чашках 

бульйонних чашках з блюдцем

в глибоких тарілках, поставлених на підставні тарілки

Запитання 4

Перші страви, розлиті в тарілки, подають:

варіанти відповідей

лівою рукою зліва 

правою рукою справа

лівою рукою, притримуючи мілку тарілку правою рукою

Запитання 5

 У ресторанному сервісі перші страви відпускають і меншим ніж 500 г об’ємом: 

варіанти відповідей

200; 250 г

250; 350 г

350; 400 г

Запитання 6

Зверху солодкий суп у тарілці: 

варіанти відповідей

посипаний цукром 

притрушений цукровою пудрою і политий розтопленим вершковим маслом

политий сметаною

Запитання 7

Наливають із супниці суп кожному гостю : 

варіанти відповідей

на приставному столику 

обносить гостей супницею зліва

обидві відповіді правильні

Запитання 8

Національні супи подають в горщику з «кришечкою» з тіста, яку: 

варіанти відповідей

офіціант знімає з горщика і кладе на серветку або тарілку

гість сам знімає з горщика і може її з’їсти замість хліба

офіціант знімає з горщика і забирає на підсобний столик 

Запитання 9

До прозорого бульйону, грінки, профітролі, пиріжки подають: 

варіанти відповідей

на пиріжковій тарілці з серветкою .

на другій пиріжковій тарілці з серветкою

на закусочній тарілці з серветкою

Запитання 10

Грінки і профітролі при вживанні: 

варіанти відповідей

беруть руками 

беруть десертною ложкою

беруть столовою ложкою з виделкою

Запитання 11

Вживання першої страви є закінченим: 

варіанти відповідей

коли ложку кладемо на підставну тарілку

коли ложку кладемо в глибоку тарілку

коли кінчиком ложки спираємося о бік тарілки (великої чи мілкої столової)

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест