Молекули карбонових кислот мають функціональну групу:
Відносна молекулярна маса глюкози становить (г/моль).
Серед наведених речовин визначте формулу етанолу
Серед наведених формул оберіть ті, які належать карбоновим кислотам
Визначте якісну реакцію на глюкозу
Вкажіть продукти реакції
CH3COOH + NaOH →
Для схеми перетворень оберіть відповідні реагенти
C6Н12О6 →C2H5OH → CH3COOH → CH3COONa
Які з цих класів належать оксигеновмісних органічних сполук
а)спирти
б) алкени
в) карбонові кислоти
г) естери
д) алкіни
Похідні вуглеводнів, молекули яких містять одну чи кілька гідроксильних груп, називають:
Гліцерол( гліцерин)- найпростіший:
Похідні вуглеводнів, молекули яких містять одну або кілька карбоксильних груп називають
Карбонові кислоти вступають в реакції з:
Якісною реакцією на глюкозу є взаємодія з ... за кімнатної температури, в результаті розчин набуває синього(волошкового) кольору, а при нагріванні утворюється "мідне дзеркало".
Вкажіть речовину, яку можна використати для виявлення крохмалю:
Вкажіть фізичні властивості етанолу:
Вкажіть органічну сполуку, яка є складовою частиною білка:
Рідке мило - це:
Загальна формула вуглеводів:
В результаті обвуглення сахарози утворюються
До дисахаридів належать
Прочитайте твердження, та вкажіть які з них правильні
І. Молекули целюлози мають розгалужену будову
ІІ. Молекули крохмалю утворені залишками α-глюкози
ІІІ. до складу молекул глюкози входять гідроксидьні та альдегідна групи.
У чотирьох пронумерованих пробірках містяться розчин оцтової кислоти, порошки крохмалю, цукру та глюкози. Які речовини найефективніше використати для розпізнавання цих речовин? (кілька відповідей)
Моносахаридами є
Вказати назву спирту, що містить у своєму складі чотири атоми Карбону
До природних полімерів належать:
1 глюкоза
2 сахароза
3 поліетилен
4 целюлоза
5 крохмаль
6 білок
Вкажіть, що є ознакою реакції взаємодії оцтової кислоти з натрій карбонатом:
Позначте речовини, з якими може реагувати етиловий спирт:
Жири, що містять переважно залишки молекул насичених кислот за агрегатним станом найчастіше
Проаналізуйте твердження. Чи є з поміж них правильні.
1. Рідкі жири утворені гліцеролом та вищими насиченими кислотами.
2. Тверде мило - це натрієва сіль вищих карбонових кислот.
Серед запропонованих формул органічних речовин виберіть формулу сахарози
Амінокислоти на відміну з карбоновими кислотами містять:
Білки - це:
Явище руйнування природної структури білкової молекули називається:
Укажіть рядок продуктів харчування, найбагатших на білки:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома