Оксигеновмісні та нітрогеновмісні органічні речовини

Додано: 30 квітня
Предмет: Хімія, 9 клас
15 запитань
Запитання 1

Укажіть групу вуглеводів, до яких належить глюкоза:

варіанти відповідей

дисахариди

полісахариди

моносахариди

трисахариди

Запитання 2

За походженням жири поділяють на:

варіанти відповідей

Вищі

Тваринні

Рослинні

Складні

Прості

Запитання 3

Функціональні (характеристичні) групи -ОН та -СООН називаються відповідно

варіанти відповідей

гідроксильна, карбоксильна

лужна, карбоксильна

гідроксильна, карбонільна

лужна, карбонільна

Запитання 4

Жири утворюються вналідок

варіанти відповідей

взаємодії спирту гліцеролу і вищих жирних кислот

взаємодії одноатомних спиртів і вищих жирних кислот

взаємодії спирту гліцеролу і оцтової кислоти

Запитання 5

До оксигеновмісних сполук відносять

варіанти відповідей

Спирти, Карбонові кислоти, Жири

Вуглеводи, Спирти, Вуглеводні

Білки, жири, вуглеводи

Запитання 6

Вкажіть формулу глюкози

варіанти відповідей

C6H12O6

C2H5OH 

(C6H10O5)n

C12H22O11

Запитання 7

Вуглеводи поділяють на

варіанти відповідей

оксигеновмісні, безоксигенові

основні, подвійні, комплексні

одноосновні, двоосновні, триосновні

моносахариди, дисахариди, полісахариди

Запитання 8

Білки - це високомолекулярні органічні сполуки, утворені залишками

варіанти відповідей

неорганічних кислот

карбонових кислот

амінокислот

Запитання 9

Укажіть молекулярну формулу сахарози

варіанти відповідей

С2Н4О2

С6Н12О6

С2Н6О

 С12Н22О11

Запитання 10

Вкажіть речовини, що належать до вуглеводів

варіанти відповідей

 етанол

глюкоза

сахароза

тристеарин

 целюлоза

 крохмаль

гліцерол

 етанова кислота

Запитання 11

Який вуглевод у гарячій воді утворює клейстер

варіанти відповідей

целюлоза

 глюкоза

 крохмаль

 сахароза

Запитання 12

Виберіть формулу олеїнової кислоти

варіанти відповідей

CH3COOH

C17H33COOH 

C17H35COOH 

C15H31COOH 

Запитання 13

Просторова форма білка, яка формується внаслідок згортання або закручування спіралі поліпептидного ланцюга в клубок (глобулу) - це

варіанти відповідей

первинна структура білка

четвертинна структура білка

 вторинна структура білка

третинна структура білка

Запитання 14

Тимчасове або постійне порушення четвертинної, третинної і вторинної структури білка -

варіанти відповідей

денатурація

ренатурація

гідроліз

Запитання 15

Крохмаль і целюлоза належать до


варіанти відповідей

дисахаридів

полісахаридів

моносахаридів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест