Укажіть речовину, яку використовують для виявлення гліцерину:
Укажіть загальну назву солей оцтової кислоти:
Укажіть назву процесу, в результаті якого отримують мило:
Укажіть формули речовин, з якими буде реагувати етанова кислота:
Укажіть формули продуктів реакцій, що відбуваються за схемою
CH3COOH + NaHCO3 →
Жири - це:
Укажіть групу вуглеводів, до яких належить глюкоза:
Вкажіть реакцію «срібного дзеркала»
Укажіть вуглеводи, що належать до полісахаридів:
Укажіть продукт гідрування триолеїну:
Реакція естерифікації - це:
Продуктом гідролізу крохмалю є:
Хімічна назва рідкого мила:
Якісна реакція на крохмаль- це взаємодія з:
Що являє собою первинна структура білка:
Позначте правильне твердження щодо фізичних властивостей амінокислот:
Дія яких факторів призводить до денатурації білка:
Позначте правильне твердження щодо будови і складу білків:
Виберіть рядок, в якому правильно підібрані слова-пропуски для даного тексту: "Внаслідок дії на білок концентрованої _________ виникає ______ забарвлення, яке при додаванні лугу змінюється на _______ . Ця реація доводить, що білок містить у своєму складі _________. Дана реакція має назву _________."
Вкажіть правильні твердження, які стосуються процесу денатурації.
Вкажіть назву білка, який у великій кількості міститься у волоссі, рогах, копитах:
Який білок було розшифровано першим:
Обчисліть масову частку Карбону(%) у аміноетановій кислоті:
Обчисліть та вкажіть значення відносної молекулярної маси амінооцтової кислоти.
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома