Укажіть речовину, яку використовують для виявлення гліцерину:
Укажіть назву процесу, в результаті якого отримують мило:
Жири - це:
Укажіть групу вуглеводів, до яких належить глюкоза:
Вкажіть реакцію «срібного дзеркала»
Укажіть вуглеводи, що належать до полісахаридів:
Продуктом гідролізу крохмалю є:
Хімічна назва рідкого мила:
Дія яких факторів призводить до денатурації білка:
Виберіть рядок, в якому правильно підібрані слова-пропуски для даного тексту: "Внаслідок дії на білок концентрованої _________ виникає ______ забарвлення, яке при додаванні лугу змінюється на _______ . Ця реація доводить, що білок містить у своєму складі _________. Дана реакція має назву _________."
Вкажіть назву білка, який у великій кількості міститься у волоссі, рогах, копитах:
Які органічні сполуки найчастіше зустрічаєте на кухні?
Яка органічна сполука утворюється під час процесу фотосинтезу?
Який газ утворюється під час процесу фотосинтезу?
Внаслідок спиртового бродіння глюкози утворюється органічна речовина ,яка широко використовується в медицині:
Добре відома вам органічна сполука ,яка широко використовується при консервуванні, як консервант:
Глюкоза - це:
Продуктом гідролізу крохмалю є:
У природних умовах глюкоза синтезується в....
Продуктами гідролізу жирів є:
Ацетати - це:
До складу молекул жирів входять кислоти:
Хімічна назва рідкого мила:
Якісна реакція на глюкозу як багатоатомний спирт - це взаємодія з:
Якісна реакція на крохмаль- це взаємодія з:
Застосування целюлози:
Руйнування білка за підвищення температури - це ....
Амінокислоти містять дві функціональні групи, а саме....
6. Білки це -...:
Обчисліть та вкажіть значення відносної молекулярної маси амінооцтової кислоти.
Який білок було розшифровано першим:
Позначте правильне твердження щодо будови і складу білків:
Позначте правильне твердження щодо фізичних властивостей амінокислот:
Що являє собою первинна структура білка:
Хімічна назва рідкого мила:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома