Організація системи якості на підприємствах харчової промисловості

Додано: 22 квітня 2021
Предмет: Економіка, 10 клас
Тест виконано: 33 рази
10 запитань
Запитання 1

Комісія кодекс аліментаріус (Codex Alimentarius) - це комісія з розробки стандартів на продовольчі товари, яку створено з метою:

варіанти відповідей

захисту споживача від небезпечних для здоров'я продуктів та координації робіт із стандартизації харчових продуктів

координації робіт зі стандартизації харчових продуктів

розроблення стандартів якості на всі харчові продукти

Запитання 2

Стандартизація - це:

варіанти відповідей

діяльність, що полягає у встановленні і застосуванні правил (стандартів), з метою досягнення оптимального ступеня впорядкованості в певній сфері на користь і за участю всіх зацікавлених сторін

спільна діяльність спеціалістів різного профілю з відбору із великої кількості видів продукції (процесів, послуг) однакового призначення одного або декількох видів цієї продукції (процесів, послуг) з найкращими характеристиками

обидві відповіді правильні

Запитання 3

Об'єктами стандартизації можуть бути:

варіанти відповідей

рада стандартизації

тільки готові продукти

продукція, процеси та послугит та їхні складові, обладнання, системи, їх сумісність, правила, процедури, функції, методи та діяльність

Запитання 4

Стандарт - це

варіанти відповідей

нормативний документ, що встановлює для загального і багаторазового застосування правила, загальні принципи або характеристики, які стосуються діяльності чи її результатів, з метою досягнення оптимального ступеня впорядкованості у певній сфері, розроблений у встановленому порядку на основі консенсусу

загальне погодження, яке характеризується відсутністю суттєвих заперечень стосовно важливих питань у більшості зацікавлених сторін і яке є процесом, коли намагаються врахувати думки всіх сторін і дійти згоди з будь-яких суперечливих питань

обидві відповіді правильні

Запитання 5

Обов'язкова сертифікація проводиться:

варіанти відповідей

тільки для продукції підприємств харчової промисловості

у сфері, регульованій законодавством

для всієї продукції, що випускається на підприємствах України

Запитання 6

Система УкрСЕПРО - це

варіанти відповідей

добровільна організація

організація споживачів продукції

державна організація

Запитання 7

Право на проведення робіт із сертифікації продукції надається:

варіанти відповідей

виробничим лабораторіям підприємств

лабораторіям, аудиторам, що акредитовані у Системі УкрСЕПРО та занесені в Реєстр

органам, які незалежні від покупця

Запитання 8

Всі роботи із сертифікації продукції оплачуються:

варіанти відповідей

підприємством згідно з договором, що укладається з органом із сертифікації, із віднесенням витрат на собівартість продукції

підприємством згідно з договором, що укладається з органом із сертифікації, із віднесенням витрат на прибуток

за рахунок коштів УкрСЕПРО

Запитання 9

Основними цілями сертифікації є:

варіанти відповідей

захист людини і навколишнього середовища від потенційно небезпечної продукції

сприяння споживачам у компетентному виборі продукції і послуг

створення умов для діяльності господарських об'єктів (підприємств, організацій) на єдиному товарному ринку України або на міжнародних ринках

усі відповіді вірні

Запитання 10

Стандартизація поділяється залежно від масштабів роботи:

варіанти відповідей

міждержавну, регіональну, європейську

міжнародну, регіональну, національну

державну, галузеву, національну, регіональну

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест