Основні стадії технологічного процесу виробництва продукції ресторанного господарства

Додано: 27 жовтня 2020
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 182 рази
12 запитань
Запитання 1

Дати правильне визначення поняття «сировина»

варіанти відповідей

Кулінарний напівфабрикат, із якого в результаті необхідних технологічних операцій одержують страви або кулінарні вироби.

Продукти, призначені для подальшої обробки.

Продукти, що пройшли кулінарну обробку

Свіжозасолені овочі, що максимально підготовлені для використання.

Запитання 2

Напівфабрикат – це … .

варіанти відповідей

продукти, призначені для приготування страв;

страви, доведені до готовності у доготівельних цехах, що пройшли кулінарну обробку, порціоновані, оформлені та готові до споживання;

продукт, який пройшов стадію первинної обробки, але ще не придатний для безпосереднього вживання, а призначений для подальшої обробки;

продукт, що доведений до готовності, але потребує незначної додаткової обробки.

Запитання 3

Назвати правильне визначення поняття «готова страва».

варіанти відповідей

Поєднання продуктів харчування, які доведені до кулінарної готовності, порціоновані, оформлені та готові для споживання

Продукти, призначені для приготування страв.

Сировина, що пройшла стадії кулінарної обробки.

Напівфабрикати, що доведені до кулінарної готовності, але потребують додаткової обробки.

Запитання 4

Назвати правильне визначення поняття «кулінарний виріб».

варіанти відповідей

Продукти, сировина, що призначені для приготування страв.

Продукти, призначені для виготовлення кондитерських виробів.

Харчовий продукт або поєднання продуктів, що доведені до кулінарної готовності, але потребують незначної додаткової обробки (розігрівання, порціонування, оформлення).

Сукупність страв, кулінарних виробів та напівфабрикатів

Запитання 5

Готова кулінарна продукція – це … .

варіанти відповідей

різні страви, кулінарні та кондитерські вироби;

харчовий продукт, що пройшов кулінарну обробку, з якого надалі виготовляють кулінарні вироби;

продукти, призначені для страв;

напівфабрикат, що його використовують для випікання кондитерських виробів.

Запитання 6

Назвати нормативний документ, що містить рецептури, технологію приготування страв, а також норми витрати сировини, виходу напівфабрикатів і готової продукції, рекомендації щодо взаємозамінності продуктів.

варіанти відповідей

Технічні умови.

Збірник рецептур страв і кулінарних виробів.

Технологічні інструкції.

Довідник кухаря.

Запитання 7

Визначити правильний варіант поняття «фірмова страва».

варіанти відповідей

Страва, яку готують з екзотичної сировини для урочистих подій.

Страва, яку готують на замовлення споживача.

Страва (кулінарний, борошняний виріб), яку готують у конкретному закладі ресторанного господарства за оригінальною авторською рецептурою і якій присвоюють назву, на яку поширюється захист права інтелектуальної власності.

Страва, яку готують у закладі ресторанного господарства за збірником рецептур.

Запитання 8

Назвати нормативний документ, що містить назву страви, номер і варіант рецептури, норму закладання сировини на 10, 50, 100 порцій, вихід: у якому наведено технологію приготування, послідовність закладання продуктів залежно від строку їх теплового обробляння, вимоги до якості та оформлення страв.

варіанти відповідей

 Калькуляційна картка.

Збірник рецептур страв і кулінарних виробів.

Довідник шеф-кухаря

Технологічна картка

Запитання 9

Технологічний процес закладу ресторанного господарства – це … .

варіанти відповідей

сукупність операцій, які забезпечують виробництво кулінарної продукції;

сукупність операцій, які забезпечують виробництво кондитерської продукції; 

виробничо-торговельна діяльність, у якій виготовляють і реалізують продукцію власного виробництва, як правило, призначену для споживання на місці, з організацією дозвілля або без нього;

сукупність операцій, які забезпечують перетворення напівфабрикатів на готову продукцію

Запитання 10

Дати визначення поняття «кондитерський напівфабрикат».

варіанти відповідей

Кондитерський виріб, виготовлений з борошна з додаванням цукру, жиру, яєць.

Продукт, отриманий з окремих видів основної і додаткової сировини, що потребує подальшого обробляння для перетворення його на готовий кондитерський виріб. 

Продукт, що пройшов кулінарну обробку, але не доведений до готовності, з якого виготовляють кулінарні вироби.

Страви, кулінарні вироби.

Запитання 11

Яка документація слугує для приготування фірмових страв?

варіанти відповідей

Технологічна інструкція на продукцію ресторанного господарства.

Технологічна карта фірмової страви.

Технічні умови.

Стандарти підприємства

Запитання 12

За якими основними ознаками класифікують кулінарну продукцію?

варіанти відповідей

Послідовне виконання технологічних операцій.

Ступінь механізації виробничих процесів

Способи впливу на харчові продукти

Види сировини, спосіб кулінарної обробки, характер споживання, термічний стан, призначення і консистенція.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест