Особливості обслуговування в готельнотуристичних комплексах

Додано: 4 листопада 2020
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 259 разів
24 запитання
Запитання 1

Укажіть тип закладу ресторанного господарства при готелі, що здійснює продаж із споживанням на місці обмеженого асортименту холодних страв, бутербродів, напоїв, булочних і кондитерських виробів, солодких страв нескладного приготування.

варіанти відповідей

Ресторан.

Бар.

Буфет.

 Кафе.

Запитання 2

Укажіть тип закладу ресторанного господарства, характерний для курортних готелів. 

варіанти відповідей

Ресторан.

Бар.

 Буфет.

їдальня.

Запитання 3

Які умови харчування при повному пансіоні?

варіанти відповідей

Дворазове харчування (сніданок, вечеря).

Одноразове харчування (сніданок).

Триразове харчування (сніданок, обід, вечеря).

Чотириразове харчування (сніданок, обід, полуденок, вечеря).

Запитання 4

 Які умови харчування при напівпансіоні?

варіанти відповідей

Дворазове харчування (сніданок, вечеря).

Одноразове харчування (полуденок).

Триразове харчування (сніданок, обід, вечеря).

Чотириразове харчування (сніданок, обід, полуденок, вечеря). 

Запитання 5

Які бувають сніданки за асортиментом?

варіанти відповідей

Європейські або континентальні.

Комплексні, розширені, умовно обмежені.

Сезонні, місячні.

Прискорені, експрес-сніданки.

Запитання 6

Які бувають сніданки в готелі за часом організації?

варіанти відповідей

Сезонні, місячні.

Прискорені, експрес-сніданки.

Ранні, пізні. 

Розширені, умовно обмежені.

Запитання 7

Укажіть асортимент продукції континентального сніданку.

варіанти відповідей

Спеціальні хлібобулочні вироби з борошна грубого помелу; вегетаріанський омлет з картоплею та запеченими томатами чи овочами, гарячі овочеві та фруктові страви, гарячі напої, свіжі фрукти.

Молочні та кисломолочні продукти, свіжовипечені хлібобулочні вироби, фруктові страви, фрукти, гарячі напої.

Кава, чай, гарячий шоколад, гаряче (холодне) молоко, цукор, вершки, лимон, повидло, джем, мед, свіжовипечені вироби з листкового тіста та хлібобулочні вироби, масло вершкове, апельсиновий сік.

Страви із зернових, м'ясо, пиріг, омлет, ягоди, фрукти, фруктові соки.

Запитання 8

Укажіть асортимент продукції пізнього сніданку.

варіанти відповідей

Вегетаріанський омлет з картоплею та запеченими томатами чи овочами, гарячі овочеві та фруктові страви, гарячі напої, свіжі фрукти.

Чай, кава, шампанське, вино, невеликі холодні закуски, десерти.

Булочні вироби, тости, масло вершкове, джем, мед, варення. 

М'ясні гастрономічні продукти, твердий сир, масло вершкове (маргарин), булочки, супи, гарячі м'ясні страви, джем, гарячі та холодні напої.

Запитання 9

Укажіть меню вегетаріанського сніданку.

варіанти відповідей

Соки, м'ясне асорті, кисломолочний сир, йогурти, мю- слі, гарячі напої.

Гарячі напої, вершки, лимон, повидло, джем, хлібобулочні та вироби з листкового тіста, масло вершкове, апельсиновий сік.

Хлібобулочні вироби з борошна грубого помелу, вегетаріанський омлет з картоплею та запеченими томатами, гарячі овочеві та фруктові страви, гарячі напої, фруктові та овочеві соки, свіжі фрукти. 

Питна вода з кубиками льоду, фруктові соки, свіжі фрукти, ягоди з молоком чи вершками, страви із зернових, м'ясо, пиріг.

Запитання 10

Укажіть асортимент продукції розширеного сніданку.

варіанти відповідей

Соки, порційні гастрономічні вироби, страви з яєць, йогурти, кисломолочний сир, сухі сніданки типу мюслі.

Чай або кава, булочні вироби, тости, масло вершкове, джем, мед, варення

Страви з яєць (яєчня з шинкою та беконом, яйця смажені на хлібі, омлет з шинкою чи шампіньйонами), рибні страви, страви із зернових, гарячі напої.

Кава, чай, шампанське, вино, холодні закуски, другі гарячі страви, супи, десерти.

Запитання 11

Укажіть склад меню експрес-сніданку.

варіанти відповідей

Гарячі напої, молоко, цукор, вершки, лимон, джем, повидло, випечені вироби із заварного та листкового тіста, масло вершкове, апельсиновий сік, страви з яєць.

Молочні та кисломолочні продукти, хлібобулочні вироби з різними видами фаршу та без нього, фруктові страви та фрукти в асортименті, в т.ч. і по сезону, гарячі напої в асортименті з різними наповнювачами.

М'ясні гастрономічні продукти, твердий сир, масло вершкове (маргарин), булочки, супи, гарячі м'ясні страви, джем, гарячі та холодні напої.

Яєчня з беконом чи шинкою, омлет з шинкою чи шампіньйонами, гастрономічні продукти, йогурти, кисломолочний сир, сухі сніданки типу мюслі.

Запитання 12

Який вид сніданку найчастіше використовується при організації харчування в номерах готелів?

варіанти відповідей

Континентальний.

Американський.

Сніданок із шампанським. 

Експрес-сніданок.

Запитання 13

У який проміжок часу в готелі пропонують сніданок?

варіанти відповідей

З 5.00 до 11.00 год.

З 8.00 до 13.00 год.

З 9.00 до 14.00 год.

З 11.00 до 13.00 год.

Запитання 14

Коли організується бранч у закладах ресторанного господарства при готелі?

варіанти відповідей

З 7.00 до 10.00 год.

З 9.00 до 10.00 год.

З 10.00 до 14.00 год.

 3 11.00 до 13.00 год.

Запитання 15

На якій лінії самообслуговування кількість та вага порції кожної страви не обмежена для споживача?

варіанти відповідей

Лінія прилавків самообслуговування. 

Шведська лінія.

Механізована роздавальна лінія з накопичувачами безперервної дії.

Механізована роздавальна лінія періодичної дії.

Запитання 16

Який асортимент продукції сніданку шведської лінії? 

варіанти відповідей

Сухі сніданки, мюслі, рибна гастрономія, м'ясна гастрономія, овочі натуральні, салати та вінегрети, млинці, оладки, запіканки, сир твердий та м'який, кисломолочний сир, сметана, йогурти, кефір, ряжанка, молоко, вершки, страви з яєць, каші молочні, чай, кава, какао.

Тушковані рибні та м'ясні страви, кисломолочний сир, жельовані солодкі, гарячі солодкі страви, гарячі напої.

Молочні каші, пудинги, запіканки, гарячі напої.

Бутерброди, млинці, холодні напої.

Запитання 17

Укажіть прискорений вид харчування.

варіанти відповідей

Харчування з повним обслуговуванням офіціантами.

Харчування з організацією експрес-обідів.

Організація харчування з частковим обслуговуванням офіціантами за меню з вільним вибором страв.

Усі відповіді правильні.

Запитання 18

Який термін перебування споживачів у залі під час організації експрес-обіду?

варіанти відповідей

10-12 хв.

25-30 хв.

40-50 хв.

50-60 хв.

Запитання 19

Укажіть час організації бізнес-ланчу

варіанти відповідей

З 10.00 до 12.00 год.

З 12.00 до 16.00 год.

З 15.00 до 17.00 год.

З 17.00 до 19.00 год.

Запитання 20

Яка форма розрахунку при впровадженні обслуговування - столи-буфети?

варіанти відповідей

Попередня. 

З наступним розрахунком.

3 безпосереднім розрахунком.

Саморозрахунок.

Запитання 21

Де реєструються замовлення на обслуговування в номері готелю?

варіанти відповідей

У спеціальній книзі (журналі) обліку реєструється диспетчером чи черговим офіціантом.

У графіку виходу на роботу.

У прибутковій накладній.

У видатковій накладній.

Запитання 22

Як організовують каву-брейк, якщо кількість гостей більше 20? 

варіанти відповідей

Обслуговування в обнос.

За фуршетними столами.

За обідніми столами.

За буфетною стійкою-прилавком.

Запитання 23

Які додаткові послуги надаються споживачам при організації "чайного клубу для леді"?

варіанти відповідей

Пропонують програму вечорів на місяць з відповідними правилами членства.

Пропонують чистку взуття та одягу.

Пропонують квитки до театрів та музеїв

Продаж тематичного посуду, приборів. 

Запитання 24

Укажіть приблизну структуру асортименту продукції у міні-барі готелю.

варіанти відповідей

Мінеральна газована вода, морозиво, желе, самбуки.

Сік в асортименті, пиво, крем, морозиво.

Солодкі газовані напої, мінеральна газована та негазо- вана вода, сік, чіпси, горішки, шоколад.

Пиво, чіпси, шоколад, сік, фрукти, ягоди, овочеві напівфабрикати, холодні супи.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест