Особливості традицій та культури харчування народів Азії, Австралії, Африки

Додано: 22 жовтня 2020
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 105 разів
16 запитань
Запитання 1

Укажіть країну Азії, де перші страви споживають тричі на день малими порціями.

варіанти відповідей

Індія.

Корея

Китай

Японія

Запитання 2

Жителі якої країни не споживають ікру, сьомгу, оселедець?

варіанти відповідей

Індії

Кореї

Китаю

Японії

Запитання 3

Укажіть австралійську національну страву.

варіанти відповідей

Торт «Павлова»

Біфштекс

Йоллоф

Баракуда

Запитання 4

Укажіть нігерійську національну страву.

варіанти відповідей

Торт «Павлова»

Біфштекс

Йоллоф

Баракуда

Запитання 5

Анцакс – традиційний національний десерт … .

варіанти відповідей

Гвінеї; 

Австралії;

Нової Зеландії;

Нігерії.

Запитання 6

Жителі Індії не споживають страв … .

варіанти відповідей

зі свинини;

з яловичини;

з баранини;

з козлятини.

Запитання 7

Хто споживає перші та другі страви з бананів?

варіанти відповідей

Африканці.

Азіати.

Австралійці.

Усі відповіді правильні.

Запитання 8

Зернові та бобові культури є основною їжею … .

варіанти відповідей

індусів; 

китайців;

японців;

корейців.

Запитання 9

Для приготування перших страв лавровий листок не використовують … .

варіанти відповідей

в’єтнамці;

корейці;

китайці;

японці.

Запитання 10

Назвіть країну Африки, в якій споживають тушковані огірки.

варіанти відповідей

Алжир

Єгипет

Гана

Гвінея

Запитання 11

У якій кухні до страв із м’яса та риби подають пряну приправу – чатні?

варіанти відповідей

В австралійській кухні.

У новозеландській кухні.

В африканській кухні.

Усі відповіді правильні.

Запитання 12

У національній кухні якої країни для приготування м’ясних страв широко використовують м’ясо кенгуру, страуса, опосума та крокодила?

варіанти відповідей

Нігерії.

Уганди.

Ліберії.

Австралії.

Запитання 13

Монголи майже зовсім не споживають … .

варіанти відповідей

яловичину, буряки, моркву;

баранину, картоплю, сир;

свинину, рибу та рибні продукти;

баранину, кисле молоко, сир.

Запитання 14

Монголи полюбляють … .

варіанти відповідей

борошняні страви, які готують в основному з прісного тіста та випікають на сковороді або в попелі;

гарячі закуски з риби;

холодні закуски з риби; 

смажене м’ясо

Запитання 15

Для якої країни характерні страви, що мають особливий смак і аромат завдяки використанню під час приготування соєвого соусу, рисового вина, оцту, імбиру?

варіанти відповідей

Для Ліберії.

Для Китаю.

Для Індії.

Для Кореї.

Запитання 16

Китайці готують страви на … .

варіанти відповідей

оливковій олії;

кунжутній олії, олії земляних горіхів та свинячому жирі;

соняшниковій олії;

олії з насіння льону

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест