Молекули білків складаються із залишків
Позначте правильне визначення первинної структури білка
Для білків характерні властивості
Денатурація - це:
Характерна ознака кольорової реакції білка з Сu(OH)2:
Характерна ознака кольорової реакції білка з концентрованою нітратною кислотою:
Аміногрупа в складі молекули амінокислоти проявляє властивості
Карбоксильна група в складі молекули амінокислоти проявляє властивості
Формула аміноетанової кислоти
Структурна формула
H3C-CH(NH2)-CH(CH3)-COOH
відповідає:
Які функціональні групи містяться в складі амінокислот
Визначити об'єм газу, що виділяється під час взаємодії 7,5 г аміноетанової кислоти з кальцієм
Позначте, дія яких факторів призводить до денатурації білка
Третинна структура білка - це:
Руйнування первинної структури білка - це:
Добова потреба в білках складає
Поява осаду під час скисання молока пояснюється:
Яку масу амінооцтової кислоти потрібно розчинити у 50 мл води, щоб виготовити розчин із масовою часткою сполуки 16,7 %?
Змішали однакові кількості речовини гліцину й аланіну. Обчисліть масові частки амінокислот у суміші.
Масова частка білків у квасолі становить 21 %, а середнє значення масової частки Нітрогену в білках дорівнює 16%. Яка приблизна маса Нітрогену міститься в 100 г квасолі?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома