П.р. №5 "Виявлення органічних сполук у харчових продуктах" (теоретична частина)

Додано: 15 травня 2020
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 184 рази
6 запитань
Запитання 1

До моносахаридів належить:

варіанти відповідей

крохмаль

сахароза

рибоза

глікоген

Запитання 2

Реагентами в процесі утворення глюкози в природі є:

варіанти відповідей

CO2

C6H12O6

O2

H2O

Запитання 3

Основна біологічна функція вуглеводів:

варіанти відповідей

каталітична

енергетична

транспортна

захисна

Запитання 4

Вказати всі властивості, характерні для глюкози

варіанти відповідей

розчинна у воді

білого кольору

без смаку

солодка на смак

погано розчиняється у воді

тверда речовина

рідка речовина

Запитання 5

Сахароза являється дисахаридом, тому що

варіанти відповідей

під час гідролізу розкладається на два моносахариди

під час гідролізу розкладається на багато моносахаридів

не піддається гідролізу

під час гідролізу розкладається на три моносахариди

Запитання 6

Вказати спільні ознаки крохмалю і целюлози

варіанти відповідей

утворюються в процесі фотосинтезу

мають однакову молекулярну формулу

молекули мають розгалужену будову

під час гідролізу утворюється глюкоза

добре піддаються гідролізу

не розчиняються в холодній воді

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест