Первинна обробка різних видів риб та продуктів моря, приготування напівфабрикатів з них

Додано: 24 вересня
Предмет: Технології
10 запитань
Запитання 1

1. Як розрізняють рибу за будовую скелета ?

варіанти відповідей

з кістковим скелетом

з кістковим та хрящовим скелетом

луската та без луската

Запитання 2

До якої групи морепродуктів відносять кальмарів?

варіанти відповідей

ракоподібні

молюски

голкошкірі

Запитання 3

В якому цеху здійснюють обробку риби?

варіанти відповідей

в овочевому

в м'ясному

в рибному або м'ясо-рибному

Запитання 4

Якими способами розморожують рибу?

варіанти відповідей

у воді і на повітрі

тільки у воді

тільки на повітрі

Запитання 5

Для чого обшпарюють осетрові види риб при обробці?

варіанти відповідей

щоб видалити плавники

щоб видалити бічні, черевні, і дрібні "кісткові жучки"

Щоб легше було нарізати рибу на пласти

Запитання 6

Яяким методом розбирають рибу на філе?

варіанти відповідей

зрізування м'якоті зі шкіри

пластування

нарізування на порційні шматки

Запитання 7

Як видалити слиз у безлускатої риби ?

варіанти відповідей

протерти кухонною сілюю та промити

обшпарити

занурити у холодну воду

Запитання 8

Як розбирають рибу для міченої маси?

варіанти відповідей

з шкірою та реберними кістками

на філе з шкірою

на чисте філе без шкіри та реберних кісток

Запитання 9

Що входить до складу котлетної маси з риби?

варіанти відповідей

М'якоть риби, пшеничний хліб вода або молоко , сіль та перець

м'якоть риби, житній хліб, вода або молоко, сіль перець

м'якоть риби, сало шпик, цибуля, сіль перець

Запитання 10

Термін зберігання напівфабрикатів з котлетної маси з риби?

варіанти відповідей

24 год

36 год

72 год

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест