Підсумкові тести для 1 курсу з устаткування підприємств харчування

Додано: 2 квітня 2020
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 508 разів
20 запитань
Запитання 1

Деталь – це..?

варіанти відповідей

це машина з однорідного матеріалу, який не потребує збиральних операцій;

це виріб з однорідного матеріалу, який не потребує збиральних операцій;

це виріб з однорідного матеріалу, який потребує збиральних операцій.

Запитання 2

Машина – це ..?

варіанти відповідей

це сполучення механізмів, що не виконують певну роботу, а перетворюють один вид роботи в інший;

сукупність механізмів, що виконують цілеспрямовані рухи для перетворення енергії, а не виконання роботи;

сукупність механізмів, що виконують цілеспрямовані рухи для перетворення енергії чи виконання роботи.

Запитання 3

Класифікація машин для нарізання овочів в залежності від робочого органу:

варіанти відповідей

для нарізання сирих та варених овочів;

дискові, роторні, пуансонні, комбіновані.

Запитання 4

УКМ це - …?

варіанти відповідей

електричний привод з комплектом змінних механізмів;

клинопасова передача і робочий орган;

варіатор з комплектом змінних механізмів.

Запитання 5

Робочий орган у машини для протирання овочів:

варіанти відповідей

знімні грати або терочний диск;

ножі фрези;

обертові ножі.

Запитання 6

Картоплеочисна машина МОК-150 :

варіанти відповідей

безперервної дії;

періодичної дії.

Запитання 7

За допомогою чого проводиться нагрів у секційно-модульваній жаровій шафі ШЖЕСМ-2К?

варіанти відповідей

парових труб;

газової горілки;

ТЕНів;

Запитання 8

Робочий орган фаршемішалок:

варіанти відповідей

ножі фрези;

лопасті;

обертові ножі

Запитання 9

Способи теплової обробки:

варіанти відповідей

верхній, нижній, комбінований;

поверхневий, об’ємний, комбінований;

поверхневий, внутрішній, комбінований;

Запитання 10

Марміти призначені :

варіанти відповідей

для приготування перших страв;

для зберігання страв у гарячому стані;

для розігрівання страв.

Запитання 11

Пароварильний апарат АПЕСМ-2 виконаний у вигляді:

варіанти відповідей

шафи;

зрізаного конуса;

циліндра.

Запитання 12

У фритюрниці електричній секційній модульованій ФЕСМ нагрів здійснюється…

варіанти відповідей

двома ТЕНами, зануреними в жир

трьома ТЕНами, зануреними в жир

трьома ТЕНами, що знаходяться в корпусі під ізоляцією

Запитання 13

Теплове устаткування за технологічним призначенням ділиться на:

варіанти відповідей

універсальне, спеціалізоване;

універсальне, спеціальне;

універсальне, специфічне;

Запитання 14

Талі і тельфери – це…

варіанти відповідей

напільні вантажопідйомні механізми періодичної дії;

підвісні вантажопідйомні механізми безперервної дії ;

підвісні вантажопідйомні механізми періодичної дії;

 

Запитання 15

Робочий орган борошнопросіювача:

варіанти відповідей

місильний важіль;

лопасті;

обертаючі сита

Запитання 16

Який вид обладнання зображений на малюнку?

варіанти відповідей

Машина для нарізання сирих та варених овочів

Машина для очищення овочів і картоплі

Машина для протирання продуктів та овочів

Запитання 17

Який вид обладнання зображений на малюнку?

варіанти відповідей

Машина для нарізання сирих та варених овочів

Машина для протирання продуктів та овочів

Машина для очищення овочів і картоплі

Запитання 18

Який вид обладнання зображений на малюнку?

варіанти відповідей

Машина для подрібнення м'яса та риби

Машина для розпушування м'яса та риби

Машина для дозування та формування м'яса і риби

Запитання 19

Який вид обладнання зображений на малюнку?

варіанти відповідей

тістомісильна машина

фаршемішалка

кутер

Запитання 20

Який вид обладнання зображений на малюнку?

варіанти відповідей

тістомісильна машина

фаршемішалка

кутер

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест