Підсумковий тест, Модуль 3.3. Приготування дріжджового тіста та виробів з нього.

Додано: 6 травня
Предмет: Трудове навчання, 11 клас
24 запитання
Запитання 1

Яке борошно використовують для приготування дріжджового тіста?

варіанти відповідей

із сильною клейковиною (35 - 40%);

зі слабкою клейковиною (25 - 38%);

із середньою клейковиною (28 - 35%).

Запитання 2

Які ознаки готової опари?

варіанти відповідей

на поверхні утворюються бульбашки;

змінився колір опари;

на поверхні лопаються бульбашки, опара осідає.

Запитання 3

 Вкажіть оптимальну температуру для розвитку дріжджів у тісті:

варіанти відповідей

15-20 °С;

20-28 °С;

28-32 °С.

Запитання 4

Як велика кількість цукру і жиру в тісті впливає на якість його

бродіння?



варіанти відповідей

покращує бродіння тіста;

погіршує бродіння тіста;

не впливає ні як.

Запитання 5

Яке дріжджове тісто готують опарним способом?

варіанти відповідей

із великою кількістю здоби;

із малою кількістю здоби.

із середньою кількістю здоби.

Запитання 6

При якій температурі краще бродить дріжджове тісто?

варіанти відповідей

при 20 °С;

при 30 - 35°С;

при 40 °С.

Запитання 7

Яка тривалість технологічного процесу приготування дріжджового

тіста безопорним способом?



варіанти відповідей

6 год;

4 год.

3 год.

Запитання 8

До якої температури підігрівають молоко або воду для приготування

дріжджового тіста безопарним способом?



варіанти відповідей

20 - 25 °С;

25 - 34 °С;

35 - 40 °С.

Запитання 9

Коли змазують вироби із дріжджового тіста перед випіканням?

варіанти відповідей

за 30 - 40 хв;

 за 5 - 10 хв;

за 20 - 30 хв.

Запитання 10

При якій температурі випікають невеликі вироби із дріжджового

тіста?



варіанти відповідей

140 -160 °С;

200 - 250 °С;

250 - 280 °С.

Запитання 11

При якій температурі випікають великі та здобні вироби із

дріжджового тіста?



варіанти відповідей

190 - 220°С;

160 - 180 °С;

200 - 250 °С.

Запитання 12

Які фактори впливають на колір кірочки випечених виробів із

дріжджового тіста?



варіанти відповідей

кількість цукру та амінокислот у тісті;

кількість здоби в тісті;

 розмір виробів.

Запитання 13

Через який процес борошняні вироби при зберіганні зменшуються у

об’ємі?



варіанти відповідей

через упікання;

через усихання;

обидві відповіді вірні.

Запитання 14

Яким способом готують дріжджове тісто для приготування пиріжків

смажених?



варіанти відповідей

безопарним;

опарним;

не має різниці.

Запитання 15

Вкажіть температуру фритюру, в якому необхідно смажити пиріжки

із дріжджового тіста:



варіанти відповідей

140 - 150 ºС;

160 - 180 ºС;

185 - 195 ºС.

Запитання 16

Вкажіть вироби із дріжджового тіста, при формуванні яких краї

лемішки защипують над фаршем у вигляді складок, а середину

залишають відкритою:



варіанти відповідей

біляші;

кулеб’яка;

розтягаї.

Запитання 17

 Яким способом готують тісто для приготування здоби звичайної:

варіанти відповідей

 опарним;

безопарним;

не має різниці.

Запитання 18

Вкажіть вироби із дріжджового тіста, які смажать у фритюрі:

варіанти відповідей

біляші, кекс «Столичний»;

пончики, біляші;

 хрустики (вергуни), кулеб’яка.

Запитання 19

 Чому у виробах із дріжджового тіста не утворюється рум’яна кірочка?

варіанти відповідей

мало цукру;

мало яєць;

 мало жиру.

Запитання 20

Чому вироби погано пропікаються і що може  уповільнити процес бродіння?

варіанти відповідей

 надлишок солі;

надлишок яєць;

надлишок цукру.

Запитання 21

Коли при замішуванні дріжджового тіста додають розтоплений маргарин?

варіанти відповідей

в опару;

одночасно з яйцями;

перед закінченням замішування.

Запитання 22

 Що робить тісто важким, розпливчастим, з щільною м’якушкою?

варіанти відповідей

надмір жиру;

надмір борошна;

надмір яєць.

Запитання 23

Щоб тісто не прилипало до рук, що необхідно зробити?

варіанти відповідей

руки змочити водою;

притрусити борошном;

заздалегідь змастити олією.

Запитання 24

 Щоб випечені вироби з тіста були м’якими, що слід робити?

варіанти відповідей

 поставити в тепле місце;

накрити тканиною ще гарячими;

бризкати водою.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест