Яке борошно використовують для приготування дріжджового тіста?
Які ознаки готової опари?
Вкажіть оптимальну температуру для розвитку дріжджів у тісті:
Як велика кількість цукру і жиру в тісті впливає на якість його
бродіння?
Яке дріжджове тісто готують опарним способом?
При якій температурі краще бродить дріжджове тісто?
Яка тривалість технологічного процесу приготування дріжджового
тіста безопорним способом?
До якої температури підігрівають молоко або воду для приготування
дріжджового тіста безопарним способом?
Коли змазують вироби із дріжджового тіста перед випіканням?
При якій температурі випікають невеликі вироби із дріжджового
тіста?
При якій температурі випікають великі та здобні вироби із
дріжджового тіста?
Які фактори впливають на колір кірочки випечених виробів із
дріжджового тіста?
Через який процес борошняні вироби при зберіганні зменшуються у
об’ємі?
Яким способом готують дріжджове тісто для приготування пиріжків
смажених?
Вкажіть температуру фритюру, в якому необхідно смажити пиріжки
із дріжджового тіста:
Вкажіть вироби із дріжджового тіста, при формуванні яких краї
лемішки защипують над фаршем у вигляді складок, а середину
залишають відкритою:
Яким способом готують тісто для приготування здоби звичайної:
Вкажіть вироби із дріжджового тіста, які смажать у фритюрі:
Чому у виробах із дріжджового тіста не утворюється рум’яна кірочка?
Чому вироби погано пропікаються і що може уповільнити процес бродіння?
Коли при замішуванні дріжджового тіста додають розтоплений маргарин?
Що робить тісто важким, розпливчастим, з щільною м’якушкою?
Щоб тісто не прилипало до рук, що необхідно зробити?
Щоб випечені вироби з тіста були м’якими, що слід робити?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома