Практична робота №5 Виявлення органічних сполук у харчових продуктах.

Додано: 16 березня
Предмет: Хімія, 9 клас
11 запитань
Запитання 1

Якісною реакцією на багатоатомні спирти є реакція з:

варіанти відповідей

CuO



 бромною водою


 Cu(OH)2


 CuOH

Запитання 2

Якісна реакція на гліцерол:

варіанти відповідей

 взаємодія з Cu(OH)2, зміна забарвлення з блакитного на темно-синій


 взаємодія з Cu(OH)2, зміна забарвлення з блакитного на зелений


 взаємодія з CuO, зміна забарвлення з блакитного на темно-синій

  взаємодія з Na2SO4, зміна забарвлення з блакитного на темно-синій

 

Запитання 3

Якісна реакція на крохмаль відбувається за участю

варіанти відповідей

 купрум (ІІ) гідроксиду

  йоду


  гліцеролу

бромної води

Запитання 4

Який вуглевод належить до дисахаридів


варіанти відповідей

 глюкоза

  

сахароза


  крохмаль

  целюлоза

Запитання 5

чи містить справжній домашній сир крохмаль?

варіанти відповідей

так

ні

можливо

якщо він дуже солодкий

Запитання 6

Що можна виявити у фруктах за допомогою індикатора?

варіанти відповідей

кислоту

луг

крохмаль

глюкозу

Запитання 7

назвіть організми, в клітинах яких можна знайти целюлозу

варіанти відповідей

рослини

тварини

гриби

бактерії

Запитання 8

Під час якого процесу утворюються вуглеводи:

варіанти відповідей

фотосинтез

окиснення

гідроліз

горіння

Запитання 9

Який вуглевод належить до природних полімерів

варіанти відповідей

 глюкоза


  крохмаль


  сахароза

рибоза

Запитання 10

скількі грамів глюкози містить розчин масою 200 грамів з масовою часткою глюкози 40%

варіанти відповідей

80

60

20

160

Запитання 11

Крохмаль рослинам потрібен як

варіанти відповідей

джерело енергії

джерело мінеральних речовин

джерело калію

джерело нітрогену

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест