Практична робота. Виявлення органічних сполук у харчових продуктах. Інструктаж з БЖД.

Додано: 9 травня 2020
Предмет: Хімія, 9 клас
Тест виконано: 33 рази
6 запитань
Запитання 1

Вчитель при демонструванні досліду порушує техніку безпеки. Дії учня:

варіанти відповідей

Не втручатись, адже вчитель - це спеціаліст, який знає, що робить

Втрутитись - звернути увагу вчителя на помилку

Не втручатись, але повідомити колег/однокласників про помилку вчителя

Втрутитись, вихопивши предмети проведення досліду із рук викладача

Втрутитись - почати бігати по лабораторії в пошуках засобів пожежогасіння/знеструмлення/засобів особистого захисту

Запитання 2

На робочому столі у вас був набір реактивів, один з яких скінчився. На сусідній парті є такий самий реактив. Ваші дії:

варіанти відповідей

Взяти реактив із сусіднього столу, запитавши у колег/однокласників

Взяти реактив, повідомивши про це вчителя

Не брати реактив, повідомити вчителя про відсутність реактиву у вас

Не брати реактив,не проводити дослід із цим реактивом

Запитання 3

Доведіть, що клейстер відвареного пшона містить крохмаль

варіанти відповідей

Прикапати до клейстеру розчин йоду до утворення синього забарвлення розчину

відфільтрувати розчин та випарити вологу із розчину до утворення синього осаду

Прикапати до клейстеру розчин лакмусу до появи синьо-фіолетового забарвлення розчину

Проаналізувати клейстер за допомогою рН-метру

Запитання 4

Ви підозрюєте, що до складу кондитерського виробу входить гліцерин. Доведіть його наявність у виробі

варіанти відповідей

Провести взаємодію із реактивом Фелінга до появи синього осаду

Провести взаємодію із реактивом Фелінга до появи темно-зеленого осаду

Провести взаємодію із реактивом Несслера до появи темно-зеленого осаду

Провести взаємодію із реактивом Несслера до появи синього осаду

Запитання 5

Розсол квашеної капусти має характерний смак. Визначте, які речовини можуть створювати даних смак, якщо універсальний індикаторний папірець вказує на слабкокисле середовище.

варіанти відповідей

Органічні кислоти

Неорганічні кислоти

Жирні кислоти

Естери гліцерину та жирних кислот

Запитання 6

Персиковий сік при взаємодії із реактивом Фелінга утворює синє забарвлення розчину. Про що це може свідчити

варіанти відповідей

В розчині наявні альдози

В розчині наявні кетози

В розчині наявні жири

В розчині є одно- та двоатомні спирти

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест