Приготування дріжджового тіста опарним способом і виробів з нього.

Додано: 17 грудня
Предмет: Технології
12 запитань
Запитання 1

 Опарний спосіб приготування дріжджового тіста складається з кількох стадій?

варіанти відповідей

з однієї стадії;

з трьох стадій;

з двох стадій.

Запитання 2

Вкажіть співвідношення продуктів для приготування рідкого тіста опари...

варіанти відповідей

35–50 % борошна, 60–70 % води, 100 % дріжджів (за рецептурою) і 4 % цукру (від маси борошна);

Ва25–30 % борошна, 50–60 % води, 100 % дріжджів (зариант 4 рецептурою) і 4 % цукру (від маси борошна);

45–50 % борошна, 80–70 % води, 40 % дріжджів (за рецептурою) і 6 % цукру (від маси борошна).

Запитання 3

Чому не кладуть сіль і здобу в опару?

варіанти відповідей

вони пригнічують життєдіяльність дріжджів;

вони надають неприємного смаку;

вони прискорюють процес бродіння.

Запитання 4

 Який час бродіння опари?

варіанти відповідей

2,5–3 год.;

0,5–1 год.;

1,5–2 год.

Запитання 5

 Яка мета приготування опари?

варіанти відповідей

адаптація дріжджів до життєдіяльності в анаеробних умовах борошняного середовища;

накопичення кислот, водорозчинних і ароматичних сполук;

гідратація та ферментативний гідроліз біополімерів борошна.

Запитання 6

 Залежно від кількості борошна і води в опарі розрізняють способи приготування, для густої опари необхідно....?

варіанти відповідей

65–70 % борошна від загальної кількості;

45–55 % борошна від загальної кількості;

Запитання 7

 Якщо за рецептурою на дріжджовий виріб передбачено використання значної кількості здоби, то тісто готують....

варіанти відповідей

безопарним способом;

опарним способом;

опарним способом «із виздобою».

Запитання 8

 Для виробів, що випікаються у формах, тісто готують....?

варіанти відповідей

рідкої консистенції;

консистенція немає значення;

твердої консистенції.

Запитання 9

 Що необхідно зробити ,щоб уповільнити процес бродіння дріжджового тіста?

варіанти відповідей

замішують опару на воді зтемпературою 10-15 °С і залишають її для бродіння на ніч у приміщенні з температурою повітря 10–12 °С.;

збільшують кількість дріжджів (у 2–3 рази більше за норму), збільшують температуру води до 45 °С, замішують тісто рідшої консистенції;

замішують опару на воді з температурою 20-25 °С і залишають її для бродіння у приміщенні з температурою повітря 10–12 °С.

Запитання 10

Як виправити виробничу ситуацію, яка може виникнути під час приготування дріжджового тіста: Тісто дуже солодке або солоне..?

варіанти відповідей

додати до тіста якісні дріжджі;

замісити нове тісто без дріжджів;

додати піідігріту воду до 30°С;

замісити тісто без цукру чи без солі та зєднати.

Запитання 11

Як виправити виробничу ситуацію, яка може виникнути під час приготування дріжджового тіста: Тісто кисле..?

варіанти відповідей

додати до тіста якісні сухі дріжджі;

замісити нове тісто без дріжджів;

додати піідігріту воду до 40°С;

замісити тісто без солі та зєднати.

Запитання 12

Сформовані вироби найкраще розстоювати у бродильній камері чи шафі для розстоювання виробів з температурою.....?

варіанти відповідей

35—40°С;

50—60°С;

25—30°С.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест