Приготування пшеничного тіста на рідкій опарі

Додано: 27 травня
Предмет: Технології, 10 клас
11 запитань
Запитання 1

Приготування пшеничного тіста на рідкій опарі базується на



варіанти відповідей

застосуванні традиційного способу приготування опари який надає технологічному процесу певної гнучкості та забезпечує високу якість всіх видів хліба, булочних і здобних виробів

 активації життєдіяльності дріжджових клітин, ферментних систем борошна в рідкому живильному середовищі, що сприяє глибокому набуханню його колоїдів.



універсальному способі приготування тіста під дією цукру, що входить в рециптуру та збільшення дозування дріжджів

Запитання 2

Яка вологість рідкої опари

варіанти відповідей

65-75%

45-48%

30-40%

Запитання 3

Який відсоток борошна додають при приготуванні рідкої опари

варіанти відповідей

40-55%

60-70%

25-30%

Запитання 4

Які розпушувачі застосовують під час приготування рідкої опари

варіанти відповідей

 пресовані дріжджі або на суміші пресованих дріжджів з рідкими

пресовані дріжджі

закваска

Запитання 5

Рідкі опари застосовують переважно при виробництві

варіанти відповідей

хліба із пшеничного борошна ІІ сорту і обойного

здобних виробів із пшеничного борошна вищого,І сорту

хліба із житньго борошна сіяного та обдирного

Запитання 6

Яка оптимальна температура рідких опар та тривалість їх бродіння

варіанти відповідей

Оптимальна температура до готування рідких опар 20-25С, тривалість бродіння 1,5-2 год.

Оптимальна температура до готування рідких опар 25-26°С, тривалість бродіння 2-3 год.

Оптимальна температура до готування рідких опар 28-32°С, тривалість бродіння 3,5-5 год.

Запитання 7

Для яких потреб додають частику солі - 0,3-0,5% до маси борошна під час приготування рідкої опари

варіанти відповідей

для збільшення в'язкості опар та піноутворення

для зниження в'язкості опар, зменшення піноутворення, стабілізації кислотності

для пришвидшення протеоліз білкових речовин та знизення газоутримуючої здатністі тіста.



Запитання 8

Чи правильне твердження що,рідка опара добре зберігається при низьких температурах. При температурі 13°С кислотність її за дві доби підвищується на 1,1 град.

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 9

Яким способом готують рідку опару

варіанти відповідей

рідкі опари готують періодичним (порційним) способом



рідкі опари готують переважно безперервним способом.



рідкі опари готують переважно періодичним (порційним) способом і рідше безперервним.



Запитання 10

Великими рідкими називають опари

варіанти відповідей

опари, які готують з усієї кількості води призначеної для замішування тіста, за виключенням води, необхідної для приготування розчинів сировини.

опари, які готують з частини води призначеної для замішування тіста, за виключенням води

Запитання 11

Під час приготування малої рідкої опари чи можна змінювати рецептуру під час замішування тіста

варіанти відповідей

Так

Ні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест