Приготування тіста та виробів з нього

Додано: 1 лютого
Предмет: Технології
12 запитань
Запитання 1

Тісто готують двома способами.Оберіть правильну відповідь

варіанти відповідей

опарним, безопарним

холодним, гарячим

Запитання 2

Дріжджове тісто готують опарним способом

варіанти відповідей

з малою кількістю здоби

 кількість здоби не має значення

з великою кількістю здоби

Запитання 3

Здоба являє собою:

варіанти відповідей

яйця, цукор, вершкове масла, молоко

дріжджі, вода, борошно

горіхи, сіль, прянощі

Запитання 4

Оптимальна температура для розвитку дріжджів в тісті становить

варіанти відповідей

16-20°С

20-24°С

28-35°С

Запитання 5

Дріжджі припиняють свою активність при температурі:

варіанти відповідей

20

40

50

Запитання 6

Для чого необхідно просіювати борошно?

варіанти відповідей

для видалення сторонніх залишків.

для більшого дозрівання борошна.

для збагачення борошна повітрям.

Запитання 7

Тісто кисле,назвіть спосіб це виправити?

варіанти відповідей

Змочити поверхню тіста водою

замісити нову порцію тіста без дріжджів і використати перекисле тісто як закваску

обім'яти тісто залежно від сили борошна

Запитання 8

Які ознаки готової опари?


варіанти відповідей

змінився колір опори;

на поверхні лопаються бульбашки, опара осідає.

на поверхні утворюються бульбашки;

Запитання 9

Вкажіть вироби із дріжджового тіста,які смажать у фритюрі:

варіанти відповідей

пончики,біляші

рулет,біляші

кулебяка,пончики

Запитання 10

Назвіть виріб зображений на фото!

варіанти відповідей

Розтягаї

Пиріг відкритий

Пиріг напіввідкритий

ватрушка

Запитання 11

Назвіть смажені вироби з дріжджового тіста?

варіанти відповідей

пампухи,кулеб′яка,біляші

млинці з дріжджового тіста,пиріжки смажені,біляші

пиріг з сиром,пиріжки смажені, піца

Запитання 12

Дрібні вироби із дріжджового тіста випікають при температурі?

варіанти відповідей

230-240°∁

200-210°∁

180-190°∁

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест