Принципи здорового харчування. Харчування і контроль маси тіла

Додано: 1 грудня
Предмет: Основи здоров’я, 9 клас
12 запитань
Запитання 1

Продукти з групи зернових багаті на...

варіанти відповідей

 вітаміни А, С та харчові волокна

 білки, кальцій, фосфор, вітамін А

 вуглеводи, вітаміни групи В, залізо, білки

Запитання 2

Фрукти та овочі містять...

варіанти відповідей

 вітаміни А, С та харчові волокна

 вуглеводи, вітаміни групи В, залізо, білки

білок, залізо, мікроелементи, вітаміни групи В

Запитання 3

Молочні продукти багаті на...

варіанти відповідей

 вітаміни А, С та харчові волокна

  білки, кальцій, фосфор, вітамін А

  білок, залізо, мікроелементи, вітаміни групи В

Запитання 4

М’ясо та рослинні білки постачають організму...

варіанти відповідей

 забагато жиру та/або цукру

  вітаміни А, С та харчові волокна

 білок, залізо, мікроелементи, вітаміни групи В

Запитання 5

Калорійність

1 г жирів ...

1 г білків ...

1 г вуглеводів ...

варіанти відповідей

- 9 ккал,

- 4 ккал,

- 4 ккал.

- 4 ккал,

- 4 ккал,

- 9 ккал.

- 4 ккал,

- 9 ккал,

- 4 ккал.

Запитання 6

Щоденна норма вживання овочів:

варіанти відповідей

3-4 порції

 2-3 порції

  3-5 порцій

Запитання 7

Щоденна норма вживання фруктів:

варіанти відповідей

 3-4 порції

2-3 порції

  3-5 порцій

Запитання 8

Які речовини є основним джерелом енегії?

варіанти відповідей

 Білки

  Вуглеводи

  Жири

 Вітаміни

Запитання 9

Харчова цінність продуктів - це:

варіанти відповідей

 Співвідношення білків, жирів, вуглеводів, вітамінів і мінеральних речовин в 100 грам продукту

 Смакові і естетичні якості продукту

 Характеристика, що вказує на енергетичні властивості продукту

Запитання 10

Енергетична цінність продуктів (калорійність) - це:


варіанти відповідей

Співвідношення білків, жирів, вуглеводів, вітамінів і мінеральних речовин в 100 грам продукту

  Смакові і естетичні якості продукту

 Характеристика, що вказує на енергетичні властивості продукту

Запитання 11

Ожиріння збільшує ризик винекнення :

варіанти відповідей

 серцево-судинних захворювань

  розладів травлення

  збільшнення ламкості кісток

Запитання 12

Збільшення у раціоні частки перероблених продуктів та загальне зниження фізичної активності - це:

варіанти відповідей

принципи здорового способу життя

  принципи здорового харчування

  причини дитячого ожиріння

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест