Прийоми визначення якості сировини органолептичним методом

Додано: 15 листопада 2020
Предмет: Трудове навчання, 10 клас
Тест виконано: 102 рази
11 запитань
Запитання 1

Органолептичні показники, це: 

варіанти відповідей

Показники перевірки готовності продукту 

узагальнена оцінка якості сировини, здійснена лише за допомогою органів відчуття людини

показники лабораторних аналізів

Запитання 2

Як визначити якість дріжджів? 

варіанти відповідей

Провести активацію 

Перевірити консистенцію, колір, запах, смак

Запитання 3

Які дефекти борошна впливають на якість готової продукції? 

варіанти відповідей

Відсутність маркування, просіювання

Сторонній запах ,згірклість, запліснявіння 

Запитання 4

Яку якісну характеристику сировини визначають за допомогою дотику? 

варіанти відповідей

Консистенція

Смак і запах

Зовнішній вигляд

Запитання 5

Які органолептичні показники свідчать про неякісне масло? 

варіанти відповідей

Побічні присмаки 

М'яка або крихка консистенція, наявність кристалів солі 

Блідість або пожовтіння поверхні

Запитання 6

Приємний, гармонійний запах ,характерний для даного продукту :

варіанти відповідей

Консистенція

Аромат

Запитання 7

Органолептична характеристика, що відображає відчуття, що виникають в результаті взаємодії різних розчинених хімічних речовин на смакові рецептори:

варіанти відповідей

 смак ,запах

консистенція

колір

Запитання 8

Для якої сировини використовують визначення прозорість?

варіанти відповідей

Вода

Олія

Розчин цукру та солі

Запитання 9

Якість олії характеризують :

варіанти відповідей

запах, колір і прозорість 

консистенція і зовнішній вигляд

Запитання 10

Сипучість характерна для:

варіанти відповідей

цукру, солі, борошна

маргарину й масла

Запитання 11

Ступінь свіжості яєць перевіряють на:

варіанти відповідей

стан шкаралупи, стан та висоту повітряної камери

стан білка і жовтка.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест