Використання нетрадиційних видів сировини та харчових добавок

Додано: 22 листопада 2020
Предмет: Трудове навчання, 10 клас
Тест виконано: 96 разів
7 запитань
Запитання 1

Які нетрадиційні види сировини використовуються в хлібопеченні?

варіанти відповідей

Борошно з різних видів зерна, вторинні продукти молочного виробництва

Насіння бобових, соняшника, кунжута

Запитання 2

Харчова добавка - це:

варіанти відповідей

Природна чи синтетична речовина, яка спеціально вводиться у харчовий продукт для надання йому бажаних властивостей

Речовина, яка додається до основної сировини згідно рецептури і не впливає на кінцеву якість продукту

Запитання 3

З якою метою харчові добавки використовуються у хлібопекарській промисловості?

варіанти відповідей

Вони використовуються як харчові продукти, що підвищують калорійність

Покращують хлібопекарних властивостей напівфабрикатів, полегшують технологічний процес, збільшують термін реалізації продукції

Запитання 4

Яке призначення мають добавки окисної дії?

варіанти відповідей

Їх використовують у разі переробки пшеничного сортового борошна з надмірно розтяжною або середньою за розтяжністю клейковиною

При переробці борошна з короткорваною або надмірно міцною клейковиною

Запитання 5

Яке призначення мають добавки відновної дії?

варіанти відповідей

При переробці пшеничного борошна з короткорваною або надмірно міцною клейковиною

При переробці пшеничного борошна з надмірно розтяжною або середньою за розтяжністю клейковиною

Запитання 6

З якою метою в хлібопеченні використовують ферментні препарати?

варіанти відповідей

Вони інтенсифікують біохімічні процеси, що відбуваються під час бродіння тіста та вистоювання тістових заготовок

Уповільнюють процес черствіння

Запитання 7

Чи є харчові добавки, що заборонені до використання в Україні ?

варіанти відповідей

Є

Нема

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест