ПОЗНАЧ ЧИННИКИ, ЩО СПРИЯЮТЬ ФІЗИЧНОМУ ЗДОРОВ’Ю.
Рухова активність — це будь-які форми руху, що потребують енергії. Виокремлюють рухову активність низьку, помірну та інтенсивну. Про який вид активності йдеться: біг, заняття фізичною культурою і спортом, танці, рухливі ігри ?
Щоб фізична активність була корисна, усі вправи слід робити систематично та із задоволенням, тобто додержуватися принципів рухової активності (систематичність, поступовість, різноманітність). Про який принцип йдеться: "Навантаження слід збільшувати поступово"?
Щоб фізична активність була корисна, усі вправи слід робити систематично та із задоволенням, тобто додержуватися принципів рухової активності (систематичність, поступовість, різноманітність). Про який принцип йдеться: "Займатися щодня або не рідше ніж тричі на тиждень"?
Позначте вплив фізичної активності на соціальне благополуччя.
Хімічний склад продуктів характеризується на вміст в них:
Вкажіть ,в якому стані вода може перебувати у продуктах
Вкажіть кількість рідини, якої потрібно на добу людині
Для приготування страв необхідно використовувати воду
Яку кількість білка потрібно людині на добу
Скільки жиру потрібно на добу людині
Скільки вуглеводів людині потрібно на добу
Недостатнє споживання вітамінів викликає захворювання
Калорійність — важливий показник харчової цінності продуктів, який вимірюється в
Обробка харчових продуктів різними методами для тривалого збереження їх харчової цінності і якості - це
Чи можуть медичні працівники гарантувати міцне здоров'я людині, якщо вона не веде здоровий спосіб життя?
Виберіть, який чинник впливає на здоров'я, якщо жителі сіл дихають чистішим повітрям, ніж жителі міст?
Які поживні речовини містяться у продуктах харчування?
У яких продуктах харчування містяться білки?
Про що йде мова: її кількість слід поповнювати щодня, бо вона складова всіх клітин і тканин живих організмів?
Вигоди від раціонального харчування:
Життєві принципи допомагають:
Перші ознаки харчового отруєння — слабкість, біль у животі, пронос, нудота, блювання, підвищення температури. Вони з’являються через 2–4 години після вживання зіпсованого продукту. Як діяти за таких ознак? Дайте найбільш точну відповідь.
Продукти харчування містять необхідні для життя і розвитку поживні речовини: білки, жири, вуглеводи, вітаміни і мінеральні речовини. Про які поживні речовини йдеться: забезпечують організм будівельним матеріалом для клітин?
Продукти харчування містять необхідні для життя і розвитку поживні речовини: білки, жири, вуглеводи, вітаміни і мінеральні речовини. Про які поживні речовини йдеться: основне джерело енергії для організму; сприяють кращій роботі серця, м'язів, мозку?
Продукти харчування містять необхідні для життя і розвитку поживні речовини: білки, жири, вуглеводи, вітаміни і мінеральні речовини. Про які поживні речовини йдеться: забезпечують організм енергією?
Познач чинники, що впливають на харчові звички.
Принципами раціонального харчування є різноманітність, помірність, збалансованість. Про що йдеться: вживання щодня різних продуктів?
Принципами раціонального харчування є різноманітність, помірність, збалансованість. Про що йдеться: правильне співвідношення всіх дібраних продуктів для щоденного споживання?
Принципами раціонального харчування є різноманітність, помірність, збалансованість. Про що йдеться: калорійність щоденного меню не повинна перевищувати щоденних витрат?
Вкажіть, чи правильним є твердження: страва - це поєднання продуктів харчування, які доведені до кулінарної готовності, порціоновані, оформлені і готові до споживання
Вкажіть, в яких продуктах міститься найбільше води
Напівфабрикати – це:
До методів консервації відносяться:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома