Риба солена, вялена, сушена. Копчені рибні товари.

Додано: 20 листопада 2020
Предмет: Економіка, 11 клас
Тест виконано: 87 разів
12 запитань
Запитання 1

Засолювання - це ...

варіанти відповідей

Осмотично-дифузійний процес, при якому кухонна сіль потрапляє в тканини риби

Осмотично-дифузійний процес

процес, при якому цукор потрапляє в тканини риби

процес, при якому оцтова кислота потрапляє в тканини риби

Запитання 2

Маринування риби - це ...

варіанти відповідей

обробка її цукрово-сольовим розчином

обробка її оцтово-сольовим розчином

обробка її цукровим розчином

обробка її сольовим розчином

Запитання 3

Назвіть вміст солі у слабосоленій та міцносоленій рибі (у %)...

варіанти відповідей

10-14 та вище 12

5-7 та вище 9

7-10 та вище 14

15-20 та вище 20

Запитання 4

Іржа - це ...

варіанти відповідей

білий наліт

потемніння м'яса біля черевця

потемніння м'яса біля хребта

коричневий наліт внаслідок окислення жиру

Запитання 5

Назвіть температуру холодного і гарячого копчення (у 0С)

варіанти відповідей

40 та 80+170

20 та 60+120

50 та 90+120

10 та 30+140

Запитання 6

Світлі непрокопчені місця на поверхні коченої риби - ...

варіанти відповідей

Рапа

Білобочка

Сирість

Окислення жиру

Запитання 7

Маринована риба на товарні сорти ...

варіанти відповідей

1-й, 2-й сорт

вищий, 1-й

не поділяють

вищий, 1-й, 2-й

Запитання 8

Назвіть вологість сушеної риби (у %)

варіанти відповідей

10

15

23

38

Запитання 9

Назвіть риби, що дозрівають при засолі ...

варіанти відповідей

оселедці, лосось, тюлька

корюшка, оселедці, лосось

тюлька, хамса, окунь

лосось, тюлька, тріска

Запитання 10

Риби холодного коптіння поділяють на товарні сорти

варіанти відповідей

не поділяють

1-й, 2-й

вищий, 1-й

вищий, 1-й, 2-й

Запитання 11

Назвіть термін зберігання риби гарячого коптіння

варіанти відповідей

1 міс.

2 міс.

72 год.

1,5

Запитання 12

Назвіть способи засолу від способу внесення солі ...

варіанти відповідей

мокрий, змішаний, пряний

мокрий, охолоджений, чановий

сухий, мокрий, охолоджений

сухий, мокрий, змішаний

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест