Укажіть сахариди, до яких належить глюкоза:
Укажіть формулу сахарози:
Укажіть формулу глюкози:
Укажіть вуглевод, що належить до дисахаридів:
Укажіть фізичні властивості целюлози:
Укажіть молекулярну формулу крохмалю:
Укажіть класифікацію вуглеводів:
Укажіть вуглевод, який міститься у зернах пшениці:
Укажіть фізичні властивості глюкози.
Укажіть вуглевод, що перетворюється на карамель за температури 184°С:
Укажіть рівняння реакцій, що відбувається під час спалювання деревини :
Укажіть властивості, якими крохмаль відрізняється від сахарози:
Укажіть реактив, за допомогою якого можна виявити крохмаль у продуктах харчування:
Укажіть вуглевод, який при взаємодії з Cu(OH)2 утворює розчин блакитного кольору, а при нагріванні осад червоного кольору:
Укажіть речовину, яка утворюється в результаті спиртового бродіння глюкози:
Укажіть загальну формулу вуглеводів:
Установіть відповідність між назвою вуглеводу та назвою групи вуглеводів, до якої він належить.
Вуглевод: 1. глюкоза; 2. сахароза; 3. целюлоза
Група: А. полісахариди; Б. моносахариди; В. дисахариди
Укажіть рівняння реакції, під час якого глюкоза утворюється в природі
Визначте та вкажіть речовину Х, яка є проміжним продуктом у ланцюжку перетворень С12Н22О11 → Х → С2Н5ОН :
Укажіть моносахарид, який міститься у винограді та інших солодких плодах, звідки має тривіальну назву «виноградний цукор». Кров людини у нормі містить 0,8 – 0,12% цієї речовини.
Продуктами гідролізу сахарози є:
Укажіть рядки, у яких наведені назви лише вуглеводів:
1. крохмаль, гліцерол, глюкоза, фруктоза
2. целюлоза, крохмаль, глюкоза, сахароза
3. сахароза, глюкоза, крохмаль, етанол
4. фруктоза, целюлоза, лактоза, мальтоза
Встановіть відповідність між назвами реакцій та їх рівняннями:
А) гідроліз крохмалю 1. С12Н12О11+Н2О→С6Н12О6+С6Н12О6
Б) спиртове бродіння глюкози 2. С6Н12О6→2СО2 + 2С2Н5ОН
В) гідроліз сахарози 3. (С6Н10О5)n + nН2О→ nС6Н12О6
Г) молочнокисле бродіння глюкози 4. С6Н12О6→2С3Н6О3
Укажіть галузі застосування крохмалю:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома