ЛПР 19. Завдання1. Технологія приготування шарового тістаа тавиробів з нього

Додано: 9 лютого 2022
Предмет: Технології, 11 клас
Копія з тесту: Шарове тісто
Тест виконано: 14 разів
10 запитань
Запитання 1

З яких трьох стадій складається приготування прісного шарового н/ф?

варіанти відповідей

замішування тіста, розтоплювання жиру, випікання

підготовка жиру, приготування прісного тіста, прошаровування тіста

розтоплювання жиру, приготування прісного тіста, замішування н/ф

Запитання 2

Як приготувати жир для прошаровування прісного тіста?

варіанти відповідей

нарізати на шматки, розтопити на водяній бані

нарізати на шматочки, залишити при кімнатній температурі

нарізати на шматки, перемішати із борошном

Запитання 3

Яка сировина використовується для приготування прісного шарового тіста?

варіанти відповідей

борошно, сіль, яйця, жир, вода, лимонна кислота

борошно, крохмаль, сіль, яйця, жир, вода, лимонна кислота

борошно, сіль, цукор, яйця, жир, вода, лимонна кислота

Запитання 4

Оберіть правильну послідовність технологічних операцій при замішуванні прісного тіста:

варіанти відповідей

1) у воді розчиняють сіль, яйця, лимону кислоту;

2) додають борошно і замішують тісто 15-20хв.;

3) ділять тісто на шматки і підкачують у кулі;

4) залишають кулі на вистоювання 15-20хв.

1) у борошно додають сіль, воду, яйця і замішують тісто 15-20хв.;

2) додають лимону кислоту і жир;

3) ділять тісто на шматки і підкачують у кулі;

4) залишають кулі на вистоювання 15-20хв.

1) у воді розчиняють сіль, яйця, лимону кислоту;

2) додають борошно і замішують тісто 15-20хв.;

3) ділять тісто на шматки і підкачують у кулі;

4) прошаровують тісто підготовленим жиром

Запитання 5

Під час прошаровування тіста підготовленим жиром, товщина розкатаного пласта повинна бути:

варіанти відповідей

однаковою по всій поверхні пласта

посередині 20-25 мм, по краям 10-15 мм

посередині 10-15 мм, по краям 20-25 мм

Запитання 6

При прошаровуванні прісного тіста жиром, підготовлений квадрат жиру повинен бути:

варіанти відповідей

охолодженим

кімнатної температури

розтопленим

Запитання 7

Під час прошаровування прісного тіста жиром, борошняний н/ф складають:

варіанти відповідей

у мішечок

у кульку

у конверт

Запитання 8

Складений учетверо пласт тіста, прокачують і знову складають учетверо. Такі операції можна повторювати без охолодження в холодильнику:

варіанти відповідей

два рази

чотири рази

шість разів

Запитання 9

Який термін охолодження прошарованого н/ф в холодильнику?

варіанти відповідей

10 - 20 хвилин при температурі 12 - 14 С

20 - 30 хвилин при температурі 12 - 14 С

30 - 40 хвилин при температурі 12 - 14 С

Запитання 10

Після якого охолодження пласт тіста направляють на формування та випікання?

варіанти відповідей

першого

другого

третього

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест