Технологія приготування шарового тіста

Додано: 12 квітня 2023
Предмет: Технології, 11 клас
Копія з тесту: Шарове тісто
Тест виконано: 72 рази
18 запитань
Запитання 1

З яких трьох стадій складається приготування прісного шарового н/ф?

варіанти відповідей

замішування тіста, розтоплювання жиру, випікання

підготовка жиру, приготування прісного тіста, прошаровування тіста

розтоплювання жиру, приготування прісного тіста, замішування н/ф

Запитання 2

Як приготувати жир для прошаровування прісного тіста?

варіанти відповідей

нарізати на шматки, розтопити на водяній бані

нарізати на шматочки, залишити при кімнатній температурі

нарізати на шматки, перемішати із борошном

Запитання 3

Яка сировина використовується для приготування прісного шарового тіста?

варіанти відповідей

борошно, сіль, яйця, жир, вода, лимонна кислота

борошно, крохмаль, сіль, яйця, жир, вода, лимонна кислота

борошно, сіль, цукор, яйця, жир, вода, лимонна кислота

Запитання 4

Оберіть правильну послідовність технологічних операцій при замішуванні прісного тіста:

варіанти відповідей

1) у воді розчиняють сіль, яйця, лимону кислоту;

2) додають борошно і замішують тісто 15-20хв.;

3) ділять тісто на шматки і підкачують у кулі;

4) залишають кулі на вистоювання 15-20хв.

1) у борошно додають сіль, воду, яйця і замішують тісто 15-20хв.;

2) додають лимону кислоту і жир;

3) ділять тісто на шматки і підкачують у кулі;

4) залишають кулі на вистоювання 15-20хв.

1) у воді розчиняють сіль, яйця, лимону кислоту;

2) додають борошно і замішують тісто 15-20хв.;

3) ділять тісто на шматки і підкачують у кулі;

4) прошаровують тісто підготовленим жиром

Запитання 5

Під час прошаровування тіста підготовленим жиром, товщина розкатаного пласта повинна бути:

варіанти відповідей

однаковою по всій поверхні пласта

посередині 20-25 мм, по краям 10-15 мм

посередині 10-15 мм, по краям 20-25 мм

Запитання 6

При прошаровуванні прісного тіста жиром, підготовлений квадрат жиру повинен бути:

варіанти відповідей

охолодженим

кімнатної температури

розтопленим

Запитання 7

Під час прошаровування прісного тіста жиром, борошняний н/ф складають:

варіанти відповідей

у мішечок

у кульку

у конверт

Запитання 8

Складений у четверо пласт тіста, прокачують і знову складають у четверо. Такі операції можна повторювати без охолодження в холодильнику:

варіанти відповідей

два рази

чотири рази

шість разів

Запитання 9

Який термін охолодження прошарованого н/ф в холодильнику?

варіанти відповідей

10 - 20 хвилин при температурі 12 - 14 С

20 - 30 хвилин при температурі 12 - 14 С

30 - 40 хвилин при температурі 12 - 14 С

Запитання 10

Після якого охолодження пласт тіста направляють на формування та випікання?

варіанти відповідей

першого

другого

третього

Запитання 11

Борошно з яким вмістом клейковини рекомендують для приготування шарового тіста?

варіанти відповідей

35—40%

25—30%

28—35%

Запитання 12

До якої температури необхідно охолодити підготовлений плас з масла для приготування тіста?

варіанти відповідей

10—14°С

18—25°С.

20—30°С.

2—4°С.

Запитання 13

Який час і температура випікання виробів з шарового тіста?

варіанти відповідей

при температурі 250–260°С протягом 20-25 хв

при температурі 220–230°С протягом 10-15 хв

при температурі 180–200°С протягом 30-35 хв

Запитання 14

Яка різниця у приготуванні між шаровим прісним тістом і дріжджовим шаровим тістом?

варіанти відповідей

різниці немає

приготування дріжджового опарного або безопарного тіста

не додають оцет

два види розпушування: дріжджі і листкування маслом

Запитання 15

Яка причина у приготуванні:Шарове тісто при прокачуванні рветься?

варіанти відповідей

Використали борошно зі слабкою клейковиною

довго охолоджували

тісто розкачували у різних напрямках сильно

дуже круте тісто

Запитання 16

Яка причина у приготуванні:Шаровий напівфабрикат сухий і твердий?

варіанти відповідей

недостатня кількість прокачування

випікали при низькій температурі

недостатньо жиру в тісті

дуже круте тісто

Запитання 17

Яка причина у приготуванні:Шаровий напівфабрикат з мали підйомом,шари товсті і злиплися?

варіанти відповідей

нарізали тісто тупим ножем і виклали на сухі листи для випікання

випікали при низькій температурі

велика кільксть жиру в тісті

при розкачуванні була підвищена температура тіста і приміщення

Запитання 18

Чому не можна відкривати дверцята жарової шафи протягом 8-10хв під час випіання виробів з шарового тіста?

варіанти відповідей

при зниженні температури або струшуванні руйнуються

листи тіста і вироби «сідають»

утворюється сирий щільний пласт

це сприяє виробам збільшуватися в об’ємі

інтенсивно випаровується рідина з середини виробів і вироби будуть сухими

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест