Оберіть твердження, яке характеризує властивості жирів
Мило належить до класу:
Визначте відносну молекулярну масу тристеарату.
Вкажіть основне біологічне значення жирів:
Вкажіть, який процес лежить в основі виробництва маргарину:
Гідроліз жиру у присутності лугу називають:
Стеарат калію – основа твердого мила.
Назвати речовину, що на картинці
Вказати продукти реакції та суму коефіцієнтів у схемі реакції:
K2CO3 + CH3COOH =
Вкажіть правильне твердження:" Основною складовою частиною рідкого мила є..."
Вкажіть назву ненасиченої карбонової кислоти
Вкажіть причину, за якої олеїнова кислота є рідиною
Перетворення рідких жирів на тверді відбувається під час реакції
Зазначте назву спирту, з якого утворюються жири.
Укажіть НЕВІРНЕ твердження
До вищих карбонових кислот відносять:
До якого класу органічних сполук належать жири?
За походженням жири поділяються на:
У формулі стеаринової кислоти атомів Карбону:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома